понеділок, 05 серпня 2013 06:45

Сік вичавлюють зі шкірки апельсина

Бар-менеджер столичного готелю "Фермонт" 24-річний Костянтин Немолочний готує для гостей коктейль мартіні. Його часто замовляють і іноземці, й українці.

— В американському барі ніколи не подадуть вермут, як у нас. Мартіні — це коктейль-аперитив для апетиту на основі джину чи горілки. Одна з його варіацій — коктейль Джеймса Бонда "Веспер". З трьох частин джину, однієї — горілки і половини — вермуту. Плюс стільки ж або вдвічі більше льоду.

Для іншого варіанту коктейлю змішують три частини горілки і одну — сухого вермуту. За бажанням додають лимонну цедру чи оливку.

— Буває, заходять дівчата й одразу кажуть: мартіні-джин чи мартіні-горілка. Це переважно ті, хто буває за кордоном.

Недавно ввів у меню варіант мартіні коктейль "Ханкі-Панкі". Навчився його робити в лондонському готелі "Савой".

— Його вигадала Ада Коулман, єдина в історії "Савою" жінка бар-менеджер. Змішую по 45 грамів червоного солодкого вермуту й джину "Хендрікс", який містить троянду й огірок. Останнім складником має бути гірка настоянка з Італії.

Замість неї кладе свіжий чебрець. Додає 12 крапель домашньої апельсинової настоянки. Хвилину струшує в шейкері з льодом.

— Напій готовий, коли покрився інеєм. Вичавлюю туди трохи соку зі шкірки апельсина. Її верхня жовта частина містить дуже ароматні олії і дає післясмак. Біла середина гірка, тому її викидають.

Зараз ви читаєте новину «Сік вичавлюють зі шкірки апельсина». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути