— Випивку на Різдво готую зарання, — каже вінничанка Світлана Тетерук, 48 років. — Найменше має стояти два з половиною тижні. Я ж готую за місяць.
По 50 г кураги, білих та чорних родзинок миє і сушить на паперовому рушнику. Кладе у скляну банку разом із паличкою кориці. Додає п'ять бутонів гвоздики, п'ять пелюстків зірочки ясенця, по дрібці імбиру та кардамону. Насипає пів чайної ложки мускатного горіха.
— Заливаю приправи якісною горілкою. Зрізую цедру з апельсина, кидаю в банку. Всипаю півсклянки простого й пачку ванільного цукру. Добре перемішую. Закриваю кришкою і ставлю в темне місце. Що два дні перемішую, щоб цукор розчинився. На 10-й день крізь марлю чи ситечко наливаю настоянку у пляшку. Закриваю і даю настоятися щонайменше тиждень.
×
Коментарі