— Називається королівським, тому що гідне найшляхетніших, — каже 57-річна Тамара Дверіна з міста Яготин Київської області. — Це — цілі ягоди в рубіновому соку. Таке варення поліпшує апетит. Розріджує кров, зменшує ризик утворення тромбів. Допомагає запобігти інфаркту.
— Вишню промиваю, даю стекти воді. Видаляю кісточки. Кілограм ягід висипаю у велику каструлю і додаю кілограм цукру. Нехай вишня пустить сік. Перед варінням хитаю посуд зі сторони в сторону, щоб розподілити цукор.
Не розмішує. На малому вогні доводить до кипіння та варить 5 хв. Відставляє. Через п'ять годин робить ще раз.
— Так повторюю тричі, — продовжує. — Отримую густий сироп із половинками. Гарячим розливаю в банки та закриваю стерильними кришками. Перевертаю, накриваю теплою тканиною. Коли охолоне, переставляю в темне місце.
Коментарі