— Парфе — холодний десерт. Готують з вершків, сиру маскарпоне, цукру та ванілі. Їх збивають. Потім масу виливають у металеву форму та заморожують, — говорить столичний кулінар 29-річна Аліна Зеленська. — Роблю такі десерти з сезонними фруктами й сиром.
Миє по півсклянки чорниці та малини, 0,5 кг перестиглих персиків. Видаляє кісточки. Давить фрукти виделкою й перетирає з 4 ст. л. цукру.
— Залишаю на півгодини, щоб пустили сік. Замість маскарпоне використовую жирненький творог.
Бере 500 г сиру. Всипає 100 г цукру й ванілін. Збиває склянку вершків. Додає в сирну масу. Ретельно перемішує все блендером. У форму шарами викладає сирну масу й пюре з персиків. Ставить на 1 год. у морозилку. За 60 хв. до подачі на стіл переставляє в холодильник. Викладає парфе на блюдо. Розрізає на частини. Посипає горіхами. Подає у скляних чашах.
Коментарі