пʼятниця, 03 січня 2014 06:15

Ольга Сумська готує салат із креветок та авокадо

Автор: ФОТО з сайта www.natural-medicine.ru
  Павло Зібров до капусти нарізує квашених разом з нею яблук, додає шматочки огірків, часнику й поливає оливковою олією
Павло Зібров до капусти нарізує квашених разом з нею яблук, додає шматочки огірків, часнику й поливає оливковою олією

Народна артистка України, телеведуча 47-річна Ольга Сумська на Різдво приготує екзотичний салат. Каже, складники не дешеві, але страва — проста.

— Поєднання смаків у цьому салаті просто чудове. Тигрові креветки обдаю окропом. Боже збав їх варити — будуть як гума. Потім по кілька секунд обсмажую з обох боків на розігрітій оливковій олії. Аби чуть зарум'янилися, — каже Сумська.

Очищує авокадо й нарізує півкільцями. Розкладає на дно прозорої салатниці. Рве й кидає зелень руколи.

— Рукола не любить, щоб її різали ножем. Мию й просушую на рушнику.

Поверх кладе розрізані навпіл свіжі помідори чері. Радить брати солодкі червоні й жовті. Салат буде яскравішим. Викладає на них креветки, присипає кунжутом.

— Ще можна жменьку кедрових горіхів. Тоді салат виходить просто класний.

Насамкінець кладе нарізаний тонкими скибочками сир пармезан. Виливає на салат соус. Готує його з оливкової олії, свіжовичавленого соку лимона й солі. Додає трохи потертого на мілку тертку пармезану.

— Точних пропорцій ніколи не маю. Соус завжди куштую, має бути яскравий насичений смак. Головне — не перемішувати салат, щоб не був, як гвадзя. Подаю у прозорій чаші, яскравий, святковий. Гості набирають його щипцями чи двома ложками зверху до дна, як оселедець під шубою.

Народний артист, співак Павло Зібров, 56 років, із родиною на Різдво ходить до кума — поета-пісняра, конферансьє Петра Маги. Дев'ять років тому хрестив його доньку Надію.

— У Петі такі добрі квашена капуста, огірки й гриби, що я ніде таких не їв. Сам квашу кавуни, помідори, — розказує Павло Зібров.

На Різдво роблять салат із власного квашення. До капусти нарізують квашених разом з нею яблук, додають шматочки огірків, часнику. Дрібно нарізують свіжої солодкої кримської цибулі. Підсолоджують цукром й поливають оливковою олією.

— Це така смакота, що більше нічого не треба. Й дуже корисна, здорова їжа. Найкраще на пісну вечерю, на святки до м'яса й на закуску.

Телеведуча Ольга Герасимюк, 55 років, нещодавно відкрила для себе білковий салат для тих, хто хоче схуднути. Готуватиме його й на Різдво, бо смачний і невибагливий.

— Банку тунця у власному соку висипаю в салатницю. Туди дрібно січу білки двох круто зварених яєць. Жовтки розминаю вилочкою із сіллю, чорним меленим перцем і гірчицею. Гірчиця може бути із зернятками. Це такий буде соус до салату. Має бути мастким, як густа сметана. Ще в нього ллю кефір.

У салат до тунця можна покришити свіжий огірок або крабові палички й кілька столових ложок нежирного творогу.

— Не дивуйтеся. Це поєднується й дуже смачно. Заправляю тим соусом із гірчицею, жовтками, кефіром. Посипаю дрібно рубленою свіжою зеленню — петрушкою, кропом, пером цибулі. Хто що любить. Хай вам буде смачно.

Зараз ви читаєте новину «Ольга Сумська готує салат із креветок та авокадо». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути