понеділок, 30 листопада 2015 07:40

Мед з гірчицею додає салату пікантності

Автор: ФОТО: Олег ЖМАЧЕНКО
  Салат їдять, доки м’ясо тепле, а листя салату свіже
Салат їдять, доки м’ясо тепле, а листя салату свіже

— Гостям подобаються різні салати. Комусь — теплий, комусь — із зелені. Я вирішив об'єднати багато смаків в одній страві та придумав фірмовий салат для нашого закладу, — каже 26-річний Роман Романов, шеф-­кухар ресторану-паба "Тарантіно" у столиці. Страву назвали на честь ­закладу.

— Найперше готую м'ясо: загортаю у пакет і відбиваю молотком з обох сторін 150 грамів свинячої вирізки, три шматки. Можна взяти яловичину. Дістаю з пакета і 20 хвилин мариную у суміші: чайна ложка гірчиці та 2 — соєвого соусу. До маринаду сиплю тертий корінь імбиру на кінчику ножа.

Розігріває сковорідку-гриль. Обсмажує м'ясо з обох боків по 3 хв.

— Готую гірчичний соус. Змішую яйце, сто грамів олії, по 20 грамів гірчиці та меду. Кладу чайну ложку яблучного оцту. Добре перемішую. Мед з гірчицею додає салату пікантності.

У мисці готує основу страви — 60 г салату різних видів змішує з 30 г винограду. Додає 30 г сиру і п'ять помідорів чері. Поливає соусом із гірчиці.

— Свіже листя салату добре поєднується з м'яким сиром і гарячим м'ясом, — каже. — Страва стає поживнішою і цілком може замінити обід. Я кладу в неї французький сир камамбер, що роблять з коров'ячого молока. Такий має трохи грибний смак. Можна замінити будь-яким ­іншим.

Тим часом свинина добре підсмажи­лася. Її можна покласти на серветку, аби стік зайвий жир.

— Викладаю м'ясо на декоративну тарілку. Поряд — салат, який щойно змішав. Їсти раджу відразу, доки м'ясо тепле і запашне, а листя салату свіже.

Зараз ви читаєте новину «Мед з гірчицею додає салату пікантності». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути