— Гостям подобаються різні салати. Комусь — теплий, комусь — із зелені. Я вирішив об'єднати багато смаків в одній страві та придумав фірмовий салат для нашого закладу, — каже 26-річний Роман Романов, шеф-кухар ресторану-паба "Тарантіно" у столиці. Страву назвали на честь закладу.
— Найперше готую м'ясо: загортаю у пакет і відбиваю молотком з обох сторін 150 грамів свинячої вирізки, три шматки. Можна взяти яловичину. Дістаю з пакета і 20 хвилин мариную у суміші: чайна ложка гірчиці та 2 — соєвого соусу. До маринаду сиплю тертий корінь імбиру на кінчику ножа.
Розігріває сковорідку-гриль. Обсмажує м'ясо з обох боків по 3 хв.
— Готую гірчичний соус. Змішую яйце, сто грамів олії, по 20 грамів гірчиці та меду. Кладу чайну ложку яблучного оцту. Добре перемішую. Мед з гірчицею додає салату пікантності.
У мисці готує основу страви — 60 г салату різних видів змішує з 30 г винограду. Додає 30 г сиру і п'ять помідорів чері. Поливає соусом із гірчиці.
— Свіже листя салату добре поєднується з м'яким сиром і гарячим м'ясом, — каже. — Страва стає поживнішою і цілком може замінити обід. Я кладу в неї французький сир камамбер, що роблять з коров'ячого молока. Такий має трохи грибний смак. Можна замінити будь-яким іншим.
Тим часом свинина добре підсмажилася. Її можна покласти на серветку, аби стік зайвий жир.
— Викладаю м'ясо на декоративну тарілку. Поряд — салат, який щойно змішав. Їсти раджу відразу, доки м'ясо тепле і запашне, а листя салату свіже.
Коментарі