понеділок, 27 червня 2016 07:45

Кабачкові кекси охолоджуються під рушником

— Кекси роблю не лише шоколадні, а й із кабачками. Влітку багато овочів і хочеться приготувати нову страву, — каже киянка 26-річна Поліна Христинок. — Ковбаса й розплавлений сир урізноманітнюють смак кабачків.

Чистить 300 г кабачків від шкірки. Їх та 70 г твердого сиру тре на крупній тертці. Додає дрібку солі. Перемішує і залишає на 7 хв. Дрібно ріже 100 г сухої ковбаси або шинки. Кабачки відтискає руками, зливає рідину.

— Вона заважає тісту бути однорідним і кекси розваляться.

До кабачків додає два яйця, 0,5 склянки борошна та 1 ч. л. розпушувача. Ретельно перемішує. Додає ковбасу й знову перемішує. Форми для кексів змащує олією. Кладе в них тісто. Ставить у духовку, розігріту до 200°С. Випікає близько 20 хв. Виймає кекси з форм і накриває рушником. Мають охолонути 10–15 хв. Тоді будуть пухкіші й ароматні.

Зараз ви читаєте новину «Кабачкові кекси охолоджуються під рушником». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути