понеділок, 15 грудня 2014 05:40

Індичку запікають із часниковим бульйоном

На святкову вечерю домогосподарка з Вінниці 29-річна Людмила Черниш запікає індичку. Рецепт дізналася з телепрограми.

— Виглядає гарно й робити просто. На кіло індичого філе столову ложку прянощів змішую з двома — олії. Беру спеції дорожчі, але натуральні — без солі та хімічних домішок. Натираю ними філе. Не солю. Зубчик часнику ріжу пластинками. У м'ясі роблю надрізи, втикаю в них часник.

На сковорідці підігріває олію, обсмажує філе.

— Потрібна скоринка. Утримує соки в м'ясі. Обсмажую з кожного боку хвилинки зо 3, аби схопилася. Кладу філе в пакет. На олії, що залишилася в сковорідці, обсмажую два порізані пластинками зубці часнику. Наливаю туди півсклянки води. Можна взяти вино. І цей бульйон зі сковорідки заливаю в рукав. І лише тоді солю м'ясо. Але небагато, пів чайної ложки. Закриваю і на годину кладу в духовку.

До індика смакує тушкований буряк із вишнями. Страва виходить не солона й не солодка. Один середній чищу, нарізую соломкою. Що дрібніше, то швидше зготується. Кладу на сковорідку зі жменею заморожених вишень. Доливаю олії, трохи оцту, а краще столову ложку лимонного соку. Столову ложку цукру та пів чайної — солі. 20 хвилин тушкую на маленькому ­вогні.

Зараз ви читаєте новину «Індичку запікають із часниковим бульйоном». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути