Вінничанин 40-річний Ігор Бондар готує алкогольні напої до сезону. Влітку робить наливки з вишень, узимку — з яблук, а навесні бере цитрусові.
— Імбирно-апельсинову наливку спробував на весіллі у знайомих. Найкраще смакує навесні, бо зараз корінь імбиру найароматніший. Це жіночий напій до шашлику. Має легку кислинку з яскравим цитрусовим ароматом, — каже.
На порцію бере шість апельсинів, склянку спирту, 4 ст. л. меду і 400 г води.
— Два апельсини добре мию і обливаю гарячою водою. Шкірку знімаю ножем для чищення овочів. Не повинна мати слідів білої плівки, бо настоянка буде гірка. Додаю чотири скибочки імбиру, кладу все в літрову банку й заливаю спиртом. Залишаю на вісім днів у темному прохолодному місці. Щодня струшую.
Із чотирьох апельсинів вичавлюю сік. Настоянку проціджую через сито. Воду кип'ячу й охолоджую до 35–40 градусів. Змішую з медом і додаю до настоянки. Потім — сік і воду. Охолоджую й одразу подаю.
Коментарі