понеділок, 04 травня 2015 00:35

Імбирну наливку подають до шашлику

Вінничанин 40-річний Ігор Бондар готує алкогольні напої до сезону. Влітку робить наливки з вишень, узимку — з яблук, а навесні бере цитрусові.

— Імбирно-апельсинову наливку спробував на весіллі у знайомих. Найкраще смакує навесні, бо зараз корінь імбиру найароматніший. Це жіночий напій до шашлику. Має легку кислинку з яскравим цитрусовим ароматом, — каже.

На порцію бере шість ­апельсинів, склянку спирту, 4 ст. л. меду і 400 г води.

— Два апельсини добре мию і обливаю гарячою водою. Шкірку знімаю ножем для чищення овочів. Не повинна мати слідів білої плівки, бо настоянка буде гірка. Додаю чотири скибочки імбиру, кладу все в літрову банку й заливаю спиртом. Залишаю на вісім днів у темному прохолодному місці. Щодня струшую.

Із чотирьох апельсинів вичавлюю сік. Настоянку проціджую через сито. Воду кип'ячу й охолоджую до ­35–40 градусів. Змішую з медом і додаю до настоянки. Потім — сік і воду. Охолоджую й одразу подаю.

Зараз ви читаєте новину «Імбирну наливку подають до шашлику». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути