вівторок, 22 липня 2014 07:50

Горошок варять у молоці 15 хвилин

Автор: ФОТО З САЙТА www.ipkprom.com.ua
  Молочні супи варять із горошком, гречкою або пшоном. У подрібнений блендером суп можна додавати окремо зварену вермішель. Три столові ложки вершків роблять страву ніжнішою на смак
Молочні супи варять із горошком, гречкою або пшоном. У подрібнений блендером суп можна додавати окремо зварену вермішель. Три столові ложки вершків роблять страву ніжнішою на смак

— Улітку люблю готувати легкі, але поживні супи із сезонних овочів. Вони добре втамовують голод і підходять тим, хто на дієті, — каже киянка Марина Савченко, 40 років.

М'який та ніжний суп з кабачків найбільше подобається дітям.

— Дрібно кришу дві великі цибулини. Кабачок нарізую кубиками, а морквину дольками. Одне стебло селери ріжу середніми шматочками, а друге тонко шинкую. Останнє відкладаю. Її додам у готовий суп.

Овочі змішує з цибулею. Вливає склянку води, варить 10 хв.

— Всипаю подрібнену зелень. Заливаю півтора літра курячого бульйону. Варю суп ще 10 хвилин, солю і перчу. Готовий подрібнюю блендером у пюре. Додаю 2 столові ложки нежирної сметани, перемішую. Подаю зі шматочками селери і гілкою петрушки.

Для лимонно-рисового супу готує курячий бульйон. У літрі води варить три гомілки.

— Як закипить, всипаю жменю промитого у кількох водах рису. Варю на низькому вогні 15 хвилин. Збиваю з сіллю два яйця, поступово вливаю до них 3 столові ложки соку лимона. Помішуючи суп, вливаю яйця. Солю і перчу. Подрібнюю пучок петрушки та кропу. Половину засипаю до супу, іншу лишаю на прикрасу. Варю ще з хвилину і швидко вимикаю. Настоюється хвилин 10. Тоді розливаю по тарілках та всипаю зелень, що лишилася. Влітку такий суп найсмачніший.

Молочний суп з овочами готує на вечерю.

— Не думала, що зелений горошок і молоко добре поєднуються, доки сусідка не пригостила супом. Хто не любить горошку, можна замінити консервованою кукурудзою. Тоді суп буде ще м'якшим на смак.

На дві порції дрібно шинкує по 60 г цвітної і білокачанної капусти. Велику картоплину ріже кубиками.

— Картоплю й капусту опускаю у киплячу воду на хвилину і відразу — в літр киплячого молока. Варю 15 хвилин. За 3 хвилини до готовності закладаю 3 столові ложки зеленого горошку з рідиною. Солю і перчу. Донька любить, коли ніжніший, то додає ще й чайну ложку цукру. Готовий суп заправляю вершковим маслом. Доки несу на стіл, воно тане. Виглядає гарно.

Зараз ви читаєте новину «Горошок варять у молоці 15 хвилин». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути