понеділок, 21 січня 2013 07:15

Для супу мінестроне обсмажують сім овочів

Автор: ФОТО з сайта www.nashrecept.com
  В Італії суп мінестроне обов’язково заправляють соусом песто. Його роблять зі свіжого базиліку, кедрових горішків, пармезану, часнику та оливкової олії
В Італії суп мінестроне обов’язково заправляють соусом песто. Його роблять зі свіжого базиліку, кедрових горішків, пармезану, часнику та оливкової олії

— Помітив, що після свят найчастіше замовляють крем-супи, морепродукти та легкі салати. Після ситних м'ясних страв хочеться чогось рідкого, гарячого й легкого, — каже 34-річний Олександр Слободяник. Керує заміським столичним рестораном "Грільята італьяна". Працював шеф-кухарем кількох столичних закладів.

— Найпростіше зварити суп із семи овочів. Це італійська страва мінестроне.

Шеф-кухар 37-річна Любов Сакундяк ллє на сковорідку оливкову олію і вигортає обсмажуватися накраяні середнім кубиком сім овочів: картоплю, червоний солодкий перець, ріпчасту цибулю, корінь селери, цвітну капусту та броколі. Бере їх порівну. Додає вичавлений зубець часнику.

— Можна й моркву, а броколі замінити білокачанною капустою, але це вже буде не італійський суп мінестроне, а звичайний овочевий. У такий піде й зелений горошок. Це для домашніх імпровізацій, — пояснює.

Працювала в ресторанах Італії 11 років. Каже, що добре вивчила особливості страв. Підсмажені до напівготовності овочі висипає в каструлю з окропом. Перчить за смаком.

— Солити овочеві супи краще в кінці, коли всі овочі готові. Суп легко пересолити.

У готову страву опускає 50-грамовий шматок пармезану. Сир розплавляється.

— Бува пармезан удома замінюють звичайним сиром. Буде їстівне, але вже не настільки смачне, як за італійським рецептом. Італійці перед сиром кладуть у суп накраяний ошпарений помідор без шкірки. Обов'язково заправляють суп соусом песто.

Його роблять зі свіжого листя базиліка, кедрових горішків, пармезану, часнику й оливкової олії. Усі інгредієнти беруть за смаком, вручну перетирають у мармуровій ступці. Любов Сакундяк для роботи в ресторані привезла таку з Італії.

— Готовий суп можна присмачувати мілко посіченою свіжою зеленню. Літр мінестроне виходить із трьох склянок води та 600 грамів сирих овочів.

У салат додають печену селеру

— Для очищення організму після переїдання, копченостей, майонезу, спиртного добре приготувати салат із печених овочів. Вони багаті на пектини. В Італії такий салат називають капоната, — каже Олександр Слободяник.

Буряк, картоплю, моркву пече в духовці в шкірці. Очищає, нарізує кубиками й заправляє оливковою олією та бальзамічним оцтом. Трохи додає припеченого кореня селери. Удома оцет можна замінити соком лимона.

— Спробуйте додати квашену капусту чи огірки. Це українська версія капонати. В Італії печені овочі замариновують без часнику, а вже потім кладуть у салат. Він м'який і легкий.

 

Зараз ви читаєте новину «Для супу мінестроне обсмажують сім овочів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути