понеділок, 10 вересня 2012 00:45

Брюссельська капуста просякає шинкою

— Брюссельська капуста у горщику — улюблена страва клієнтів, — розповідає 21-річний Артем Харченко із запорізького ресторану "Сан Та Фе". — Офіціанти мають досконало знати меню, інакше їх не допустять до роботи.

Коли стажувався, заходив на кухню, дивився, як готують, і розпитував про страви.

— На дві порції беруть 400 грамів брюссельської капусти. Вона за розміром менша курячого яйця. Відварюють у підсоленій воді 5 хвилин. Морквину дрібно натирають. 300 грамів шинки нарізують соломкою. Все викладають шарами у горщик, поливають двома збитими яйцями. Запікають у духовці при температурі 180 градусів 25 хвилин. Подають до столу в горщику. Дуже ніжно й ароматно — шинка пускає жирний м'ясний сік, а морква пом'якшує легку гіркоту брюссельської капусти.

Удома робить просту запіканку із цвітної капусти за маминим рецептом. Ріже на суцвіття і відварює. Кришить по дві болгарські перчини та цибулини, обсмажує в олії. Овочі викладає у форму для запікання.

— Також збиваю чотири яйця, пів столової ложки молока і 2 — муки. Солю, перчу. Заливаю овочі та посипаю зверху тертим сиром. Це швидка й легка на шлунок страва.

Випікає в духовці при температурі 200°С півгодини. На запіканці утворюється жовтава скоринка.

— Мама добре поєднує броколі із сиром. Розбирає на суцвіття, вичавлює на неї сік із половини лимона. Готує в пароварці 20 хвилин.

Натирає 100 грамів твердого сиру, плавлений ріже кубиками, — додає. — Підсмажує на чверті пачки масла столову ложку борошна. Як потемніє — готове. Тоді вливає у сковорідку склянку молока. Тушкує 15 хвилин на малому вогні. Додає сири. Мішає, поки не розплавляться. Тоді солить, перчить, притрушує паприкою. Цим соусом поливає парову капусту.

Зараз ви читаєте новину «Брюссельська капуста просякає шинкою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути