— Італійську закуску брускету подають перед основною стравою, — каже киянка Марина Гопко, 34 роки. — Це гарячий бутерброд. Він добре пробуджує апетит.
Дрібно ріже кубиками три помідори й цибулину. Змішує в мисці. Вичавлює зубчик часнику. Заправляє страву сушеним базиліком, орегано, сіллю та перцем, додає оливкову олію. Перемішує, ставить у холодильник. Французький батон ріже на 12 частин по діагоналі. У розігріту до 190° духовку ставить на 5 хвилин підрум'янитися.
— Кожну грінку натираю часником. Викладаю на них помідорну суміш і порізаний кільцями сир моцарела або фета. 200 грамів вистачить на батон. Зменшую температуру до 120 градусів і ставлю бутерброди знов у духовку, поки сир не попливе. Це 2 хвилини. Їдять брускету одразу.
×
Коментарі