понеділок, 30 листопада 2015 07:25

Барана варять у кислому молоці й посипають арахісом

— Коли приїхав навчатися до України, вперше став до плити, — розповідає 27-річний Шакіль Аслан із Пакистану. — Місцева кухня для мене була чужою. Після фаст-фудів ­почав боліти живіт. Захотілося чогось домашнього. ­Подзвонив мамі по скайпу й разом з нею вперше приготував баранину "­Манцаф".

Для страви бере 1 кг баранини, можна замінити курятиною. Нарізає на ­великі шматки й варить у великій каструлі годину. Одночасно готує рис. Бере 1 кг крупнозернистого, щоб не розварювався. Засипає в каструлю і заливає водою 1:3. Варить, доки не вбере всю воду.

— Купую м'ясо ­ягняти. Воно ніжніше й не має поганого запаху. Важливо не шкодувати солі. Щоб смак був чіткішим, кидаю 2 столо­ві ложки. Коли ягня ­готове, перевіряю ножем. Якщо м'ясо відстає від ­кісточки — виймаю. ­Половину бульйону виливаю, а до другої доливаю кефір, ­сметану, спеції та варю 10 хвилин постійно помішуючи. Коли маса стане однорідною, додаю м'ясо й варю протягом 15 хвилин.

Глибоку тарілку вкриває лавашем, на який висипає рис. Поливає юшкою. На рис викладає м'ясо. Все щедро посипає петрушкою та підсмаженим арахісом. Наливає соус, що залишився.

Зараз ви читаєте новину «Барана варять у кислому молоці й посипають арахісом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути