— Яйця, загорнуті у фарш, — популярна закуска в Англії та Шотландії, — каже 30-річна Катерина Опанасенкова з Києва. — Їх продають у супермаркеті, але легко зробити самим. Влітку можна брати на пікнік.
У киплячу воду кладе шість яєць. Варить 8 хв. Заливає холодною водою, чистить.
— В окріп кладу, щоб жовток не темнів. Коли їси, це значення немає. Для шотландської закуски жовток має бути гарним, бо яйця розрізатимемо.
0,5 кг свинячого фаршу кладе в невисоку миску і приминає виделкою. Солить, перчить. Розділяє на шість частин. Руками формує овальні коржики по 1 см завтовшки. Тримаючи корж на долоні, кладе в центр яйце. Заліплює фарш так, аби утворилася кулька з яйцем усередині.
— Як зробила кульки, занурюю в сире збите яйце, в борошно і в хлібні крихти. Повторюю ще раз, щоб утворилася скоринка. Ставлю в холодильник хвилин на 10. У глибоку сковороду наливаю олію на третину. Нагріваю, щоб крихти зашипіли і стали золотисті. Обсмажую яйця до легкої скоринки хвилин п'ять, постійно перегортаючи. Викладаю на паперову серветку, аби стік жир. Противники смаженого можуть запекти яйця в духовці. Смак і аромат той самий, тільки скоринка не хрумка.
Коли закуска охолоне, її їдять із салатами, кетчупом та гірчицею. На природі — руками.
— Можна зробити міні-яйця. Ріжу круте яйце кубиками та змішую з майонезом. Руками в борошні формую малесенькі кульки. Огортаю фаршем. А далі все роблю так само.
Коментарі