середа, 15 квітня 2015 13:54

Намисто із коралів в українському стилі вдягають під джинси
10

Фото: Тарас Подолян

Прикраси в етнічному стилі стали універсальними. Їх можна поєднувати не тільки із вишиванками, а й із сучасним вбранням.

Так вважає виконавчий директор дизайн-студії "Світло" Світлана Кубрак. Перед Великоднем у столичному музеї Гончара вона продавала намиста із коралів та обручі в етнічному стилі.

"Останнім часом такі прикраси стають все більш популярними. Такі намиста і обручі прекрасно підійдуть до будь-якого вбрання. Їх можна одягати не тільки під вишиту сорочку, Вони стануть прекрасним доповненням класичного і навіть спортивного образу. Наші намиста і обручі — універсальні. Вони прекрасно виглядають у поєднанні із джинсами і скромними однотонними сукнями. Ці прикраси будь-якому вбранні нададуть етнічний настрій", - сказала вона.

Намиста у студії "Світло" роблять із натурального та штучного каміння. Доповнюють їх срібними елементами — медальйонами і тризубами.

"Всі прикраси зроблені за старовинними зразками. Сучасні жінки звикли носити легенькі прикраси. Раніше всі прикраси були важкими. Наші намиста такі ж — одне може важити 300 грамів. Обручі важать менше, бо оздоблюємо їх об'ємною вишивкою — одним із найдорожчих видів вишивки. У цій техніці працюють мало майстрів, бо робота складна і морочлива", - розповіла Світлана Кубрак.

Намиста із каміння коштують в середньому 3 тис грн, ціни на обручі стартують від 1200 грн.

"Наші прикраси — це унікальні, а не серійні речі. Коштувати дешево вони не можуть", - сказала виконавчий директор студії.

Зараз ви читаєте новину «Намисто із коралів в українському стилі вдягають під джинси». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути