неділя, 29 червня 2014 13:00

На літніх розпродажах одяг і взуття можна купити за півціни
6

Цьогорічні ціни на розпродажах майже удвічі вищі, ніж торік.
Фото: Анна Усік

У столичних торгових центрах стартували літні розпродажі, які триватимуть до 31 серпня. У магазинах одягу та взуття ціни спустили до 70 %.

"У більшості магазинів насправді речі розпродують за півціни, - говорить Вадим Сітуха, консультант з шопінгу. – Зараз за півціни можна купити джинси, піджаки, кросівки і літні босоніжки. Коли дивишся на цінник, складається враження, що зекономив неабияк. Насправді ціни завищені".

За словами шопера, цьогорічні ціни на розпродажах майже удвічі вищі, ніж торік.

"Якщо минулого літа блузи та чоловічі сорочки продавали по 99-149 гривень, то тепер ціни на цю групу товарів стартують від 199 гривень, - каже Сітуха. – Вартість одягу прив'язана до курсу долара. Зараз нормальні джинси обійдуться щонайменше у 300 гривень. Спідниці-олівці продають по 200, а максі, які почали виходити з моди, віддають по 150".

Оновлювати гардероб варто у перші два тижні липня, поки є усі розміри.

"Ігнорувати розпродажі я б не радив, як і затягувати з покупками до серпня. Одяг найближчим часом точно дешевшати не буде. Навпаки він виросте у ціні", - запевнив консультант з шопінгу.

Солідно впали у ціні довгі сарафани і сандалі.

"Власники магазинів зацікавлені у тому, щоб збути літній товар, бо потім доведеться переплачувати за його зберігання на складі. Та й нема гарантії, що він продасться наступного року. Тому часто такий одяг і взуття продають майже по собівартості", - пояснює шопер.

Щоб збути якомога більше вбрання, магазини пропонують максимальні знижки на другий товар у чеку.

"Це дуже спокушає покупців і вони купують одразу дві пари взуття, навіть якщо не планували купувати жодної, - розповідає Сітуха. – Таке заохочення мало кого залишає байдужим. Так у жіночих шафах і з'являються туфлі та босоніжки, які або нема до чого взути, або не хочеться взувати. Якщо вже натрапили на таку акцію, то намагайтеся скористатися ситуацією. Візьміть з собою чоловіка або подругу. Купуєте сандалі собі і їй чи йому, а ціни ділите навпіл. Тоді обоє залишитеся задоволеними".

За спостереженням шопера, найвигідніші знижки пропонують магазини, які продають одяг і взуття з Росії.

"Через бойкот російських товарів у таких магазинах як Sela, OGGI, O'STIN, Carlo Pazolini можна купити із гарними знижками туфлі, босоніжки, балетки, плаття та спідниці, - пояснює Сітуха. – Протягом весни вони втратили майже половину своїх постійних покупців. Якщо не заманять до себе нових заниженими цінами і не розпродадуть літнє вбрання, не буде де розмістити осінню колекцію".

Зараз ви читаєте новину «На літніх розпродажах одяг і взуття можна купити за півціни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути