вівторок, 05 січня 2016 13:25

Бант став новим трендом 2016 року
40

У 2016 році повертаються в моду всілякі банти. З одного боку, естетика бантів щільно пов'язана з XVIII століттям і епохами Людовика XIV і маркізи де Помпадур (а саме вона зробила бант обов'язковим атрибутом придворного дрес-коду), рококо та бароко, з іншого – ретро-тематикою жіночною лінії популярних 70-х з їх отсылом до декадансу і "реве 20-м". А також цілком окрему роль в сучасній моді зіграла японська культура.

В Азії в'язання вузлів і бантів завжди мало сакральний сенс і було підкріплено потужною естетикою, коріння якої беруть початок у складній еротико-філософської культури мотузкового бандажа шибарі, яка в повсякденному житті вилилася в мистецтво зав'язування традиційного японського жіночого пояса обі.

В останніх колекціях світових дизайнерів можна побачити велику кількість складних бантів, використані в декоративних деталях на поясах, зав'язках і навіть на взуття. Також неймовірно актуальні "бабусині" блузи з млявими бантами на шиї.

Дивіться в нашій галереї, з чим носити трендові речі з бантами.

Зараз ви читаєте новину «Бант став новим трендом 2016 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути