четвер, 17 листопада 2011 13:46

Заняття спортом на професійному рівні шкодять дитині
5

Юні китайські гімнасти
Фото: daypic.ru

Фізичне перенавантаження під час занять спортивною гімнастикою у дитинстві може призвести до проблем зі здоров'ям у дорослому віці, застерігає колишня гімнастка Стелла Захарова.

"Якщо ви йдете у великий спорт, негативних наслідків не уникнути, - каже 12-разова чемпіонка СРСР Стела Захарова, 48 років. - У змаганнях вищого рівня беруть участь вже дорослі люди, бо є вікові обмеження. Вони знають, на що йдуть та чим ризикують. Це їх вибір і спосіб заробляти гроші. Найчастіше у колишніх гімнастів болять спина й ноги. Основне навантаження йде саме на ці частини тіла. Займалася гімнастикою з 7-ми років. Постійно страждаю від болю в спині. Але щаслива з того, що була спортсменкою. Вважаю себе гарною жінкою: завдяки спорту маю гарну фігуру та поставу", - зазначила колишня спортсменка.

Заняття спортом, зокрема гімнастикою, не на професійному рівні корисні для здоров'я.

"Наші діти мало цікавляться спортом, більшість часу проводять за комп'ютером. Тому якщо дитина займається гімнастикою не на професійному рівні, а просто для себе — це тільки плюс для її здоров'я. Починати займатися гімнастикою раджу з трьох років. Але жорсткі вправи в ранньому дитинстві робити не можна. Якщо тренер починає вимагати занадто багато, треба тікати від нього. У цьому віці головне зацікавити дитину, щоб та отримувала користь від занять", - додала Захарова.

Зараз ви читаєте новину «Заняття спортом на професійному рівні шкодять дитині». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути