неділя, 15 травня 2016 08:13

З ідеї як облаштувати робоче місце для дітей

Організувати зручне робоче місце школяра можна навіть на мінімальній площі. ditey.com декілька цікавих ідей.

Міні- кабінет

Одним з популярних варіантів є міні- кабінети.Таке робоче місце можна розташувати або автономно, або біля стіни. Міні- кабінет не займає багато простору, а після занять його можна скласти і прибрати.

Ніша біля віконця

Під робоче місце можна обладнати нішу біля вікна - повноцінне денне освітлення сприятливо впливатиме на працездатність дитини. Для формування ніші треба з боків відгородити місце шафами або книжковими полицями, між якими поставити робочий стіл. На деяких полицях можна розмістити кімнатні рослини. У цьому випадку буде створено потрібний для усамітнення замкнений простір, і все необхідне буде постійно під рукою.

 


Зонування простору

Зонувати можна по-різному.

Перший варіант - перегородки. В якості перегородок можна використовувати стелажі, ширми, штори, підвісні жалюзі з тканини і навіть меблі. Головне, про що необхідно пам'ятати, - місце має бути відокремленим з достатньою кількістю світла і продуманою системою зберігання для книг, зошитів і різного шкільного приладдя.

Другий варіант не зовсім простий, але дозволяє створити затишний куточок для дитини. Коли габарити кімнати занадто малі, варто подумати про спеціальний подіум. На нього встановлюється робочий стіл, а всередину складаються всі зайві речі.

Оформлюючи кабінет школяра, пам'ятайте про те, що атмосфера, яку ви створюєте, повинна спонукати до праці. Куточок учня не має нагадувати церковну школу, але іграшки та телевізор краще розмістити в іншій половині кімнати. На стінах бажано розмістити все, що може стимулювати потяг до знань: карти, таблиці, схеми, глобус, іноземний алфавіт. На одній зі стін можна повісити невелику дошку, щоб малювати спеціальною крейдою або фломастерами.

Не забувайте про те, що дитині повинно бути, насамперед, комфортно на своєму робочому місці, адже від цього багато в чому залежить його прагнення до навчання.

Читайте також: ТОП-5 помилок при облаштуванні дитячої кімнати

Зараз ви читаєте новину «З ідеї як облаштувати робоче місце для дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути