вівторок, 14 червня 2016 20:16

Вчені розповіли, скільки годин повинні спати діти

Вчені розповіли, скільки годин повинні спати діти

Американська академія сомнології вперше представила офіційні консенсус-рекомендації щодо тривалості сну, необхідної для здорового розвитку дітей різного віку. Про це повідомляється на сайті організації.

Медики радять дотримуватися наступних норм: для немовлят від 4 до 12 місяців - 12-16 годин сну на добу, для дітей від року до двох - 11-14 годин, для дітей від трьох до п'яти років - 10-13 годин, для дітей від 6 до 12 років - 9-12 годин і для тінейджерів - 8-10 годин сну на добу.

Вироблені рекомендації стали результатом 10-місячного проекту, в рамках якого група експертів розглянула 864 опубліковані наукові статті, що стосуються взаємозв'язку між тривалістю сну і здоров'я у дітей.

Лікарі вважають, що люди недостатньо уважно ставляться до свого сну. Регулярний і якісний сон покращує увагу, поведінку, пам'ять, психічне і фізичне здоров'я дітей, підвищує їх успіхи в навчанні. Недолік сну негативно впливає на перераховані вище аспекти життя, а також збільшує ризик нещасних випадків, травм, гіпертонії, ожиріння, діабету і депресії. Крім того, зростає ризик появи суїцидальних думок і самих спроб самогубства.

Втім, і спати більше, ніж потрібно не рекомендується. Це також може привести до гіпертонії, цукрового діабету, ожиріння і проблем з психікою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 8 основних ознак, що дитині час вводити прикорм

Зараз ви читаєте новину «Вчені розповіли, скільки годин повинні спати діти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути