вівторок, 09 червня 2015 12:38

У селі Індії існують спеціальні дружини для того, щоб носити воду
6

Жінки в деяких країнах можуть з подивом поставитися до скарг наших співвітчизниць на своїх чоловіків. Побут, доля домробітниці і одноманітність в сімейному житті для них зовсім не проблеми. Доля дівчаток, народжених в посушливих районах Індії, - стати однією з дружин в гаремі чоловіка і день у день носити воду для сім'ї. А це куди складніше, ніж просто вести домашнє господарство.

Чоловіки в посушливих індійських регіонах – суцільно багатоженці. Перша і улюблена дружина – для того, щоб народжувати дітей, займатися будинком, а всі наступні (як правило, ще одна-дві обраниці) – щоб воду носили. Бідні "водні" рабині виконують свій "обов'язок" по 8 місяців на рік, щодня вирушаючи в виснажливі багатокілометрові походи до найближчого джерела. Носять дорогоцінну вологу у величезних алюмінієвих чанах на голові.

Звичайно ж, батьки бояться такої долі для своїх дочок, як правило, "водними" дружинами стають жінки, народжені в посушливих регіонах. Крім того, це ті, хто втратив всяку надію вдало вийти заміж, кинуті дружини або вдови. Що стосується першої дружини – то це завжди дівчина, не була до цього у шлюбі і того ж соціального рівня, що й чоловік.

Доля "водних" дружин нелегка: як правило, вони додатково до свого основного обов'язку піклуються про дітей чоловіка, доять корів, готують їжу. У них немає права претендувати на майно чоловіка і активи сім'ї, і вони не можуть розділити ліжко з чоловіком до тих пір, поки перша дружина жива.

У селі Denganmal щодня у будь-яку погоду жінки приносять близько 100 літрів води з джерела, що знаходиться в 3 км. Для цього вони роблять кілька вилазок до джерела, іноді ходять вночі, коли спадає спека. Хоча звичайна температура для цього регіону близько 40 градусів. Звичайно ж, непосильна праця позначається на здоров'ї: ці жінки швидко лисіють, у них з'являються проблеми з опорно-руховим апаратом, і вони не можуть народжувати дітей. Часто чоловіки беруть нових молодих "водних" дружин на зміну тим, які вже стають недієздатними.

Щоб частково вирішити проблему посушливих регіонів, кожні 5 днів в село постачають близько 1000 літрів води. У ці дні шикуються довгі черги, часто трапляються бійки і образи між жінками, адже кожна з них знає, чим загрожує не отримати свою "порцію".

Зараз ви читаєте новину «У селі Індії існують спеціальні дружини для того, щоб носити воду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути