пʼятниця, 17 червня 2016 11:06

Світ вразив відвертий проект про грудне вигодовування
6

 

Група американок з Алабами (США), які нещодавно стали мамами, взяли участь в проекті, присвяченому грудному вигодовуванню. Автором виступив фотограф Чейан Букер.

Жінки вирішили відверто розповісти свої історії. Вони можуть надихнути багатьох мам, які не вірять в свої сили - відмовляються від годування грудьми на користь сумішей, пише Ivona

 

Шелбі Баттлер

Авен - четверта дитина Шелбі, але перший, яку вона годує грудьми самостійно.

Спочатку у неї народилася двійня. Діти з'явилися на світ раніше терміну - на 29 тижні, і не могли брати груди. Шелбі зціджувалася і годувала малюків з пляшечки. І так всі 10 місяців - доки у неї не пропало молоко. Її третя дитина народилася з мікрогнатією - дефектом щелепних кісток, через що не могла брати груди, тому історія повторилася - 13 місяців зціджування і годування з пляшки. І тільки з четвертою дитиною Шелбі вдалося відчути повноцінну радість грудного вигодовування.

 

Моніка Джонсон

Моніка годує грудьми три роки без перерви. Коли вона завагітніла молодшою дочкою, її синові було два роки, але він продовжував просити груди. Мама не відмовляла малюкові і годувала його, але з появою на світ доньки Моніка зіткнулася з великою проблемою: синові було майже три роки, і молока він випивав більше, ніж новонароджена. Це був складний час для мами двох дітей, тому що їй не хотілося відмовляти синові, але й доньці потрібно було більше молока. Тоді вони домовилися: син став отримувати груди два рази в день і тільки тоді, коли на їжу не претендувала його молодша сестра.

 

Саманта Макміллан (зліва)

Саманта не одразу почала годувати сина грудьми. Хлопчик народився слабким, і протягом двох тижнів лікарі виходжували його в реанімації. Після виписки з пологового будинку Саманта почала годувати сина, але за шість тижнів їй довелося вийти на роботу, а ще через три місяці вона перенесла операцію на серці. Незважаючи на всі труднощі, її синові зараз 22 місяці, і він до цих пір знаходиться на грудному вигодовуванні.

Фенікс (праворуч), дружина Саманти

Фенікс народила молодшу дитину пари в листопаді 2015 року. Їй зробили терміновий кесарів розтин на 31 тижні вагітності. Існувала загроза як для дівчинки, так і для її матері. Але після пологів Фенікс на собі відчула, що таке післяродова депресія: зціджування молока викликало у неї напади паніки, і незабаром вона повністю відмовилася годувати новонародженого.

У Саманти було не так багато молока, щоб вистачило на двох дітей, тому жінки почали шукати матерів, які могли б давати їх дитині грудне молоко. Зараз дівчинці вже півроку, і зусиллями своїх і ще близько 20 молочних мам вона до сих пір харчується виключно грудним молоком.

 

Емілі Лоуелл

У Емілі троє дітей, і вона всіх трьох годувала грудьми. Однак перший досвід зі старшим сином, якому зараз вже вісім років, був невдалим. Молода мама практично нічого не знала про грудне вигодовування, тому не дотримувалася дієти, і у дитини почалася сильна алергія і коліки. Коли малюкові було півроку, вона вирішила відмовитися від годування.

З появою на світ другої і третьої дитини Емілі серйозніше підійшла до питання. Жінка планує годувати молодших дітей грудним молоком до тих пір, поки вони самі не відмовляться від грудей.

 

Гвендолін Мартін

Гвендолін народила вже третю дитину, але в період годування перших двох вона впевнилася в тому, що у неї низькокалорійне молоко. Діти дуже погано набирали вагу і на два місяці відставали у розвитку, через що їй довелося рано ввести прикорм. Однак з третьою дитиною ситуація кардинально інша – маля відмінно себе почуває виключно на маминому молоці, тому про прикорм поки навіть не йде мови.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 27 фото годуючих мам, від яких перехоплює дух

Зараз ви читаєте новину «Світ вразив відвертий проект про грудне вигодовування». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути