пʼятниця, 15 квітня 2016 14:38

"Пізні" діти отримують набагато більше переваг від життя - вчені

"Пізні" діти отримують набагато більше переваг від життя - вчені

У новому демографічному дослідженні німецькі та британські вчені прийшли до висновку, що "пізні" діти отримують набагато більше переваг від життя. В ході дослідження вчені опрацювали дані більше півтора мільйона шведських чоловіків і жінок, народжених в період з 1960 по 1991 рік.

З'ясувалося, що в переважній більшості випадків "пізні" діти частіше надходили до вищих навчальних закладів, набагато краще вчилися і були набагато здоровішими, ніж їх однолітки, які народилися у молодих пар.

На думку вчених, батьки, які народжують дитину після сорока років мають більше життєвого досвіду і соціальних можливостей, що в свою чергу благотворно позначається на житті дітей.

Не можна залишити без уваги той факт, що кожні десять років в сфері охорони здоров'я відбувається стрибок, що також впливає на рівень життя дітей. Крім цього змінюється і сам підхід до виховання дитини. Тому діти, народжені однією матір'ю в різні періоди, відрізняються рівнем здоров'я і освіти.

Нагадаємо, нещодавно вчені з Університету Каліфорнії з'ясували, кого з дітей в сім'ї виділяють більше. Вони опитали 768 батьків (384 сім'ї), з'ясувавши, що 70% матерів і 74% батьків зізнаються, що одного з дітей у сім'ї люблять більше. В опитуванні брали участь сім'ї, де різниця у віці дітей становила не більше 4 років.

Дослідники також відзначили, що молодші діти в родині частіше мали знижену самооцінку в порівнянні з первістками. Психологи це пояснюють тим, що перша дитина завжди довгоочікувана, тому часом батьки її можуть більше виділяти.

Також варто відзначити, що вчені очікували отримати інший результат - що улюбленцями в родині все-таки виявляться молодші діти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому діти не чують дорослих: основні помилки батьків

Зараз ви читаєте новину «"Пізні" діти отримують набагато більше переваг від життя - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути