неділя, 17 квітня 2016 13:21

Пари, які зраджують один одному, не можуть зачати дітей – вчені

Пари, які зраджують один одному, не можуть зачати дітей – вчені

Вчені з Університету Пенсільванії виявили цікаву закономірність. Виявляється, стабільність у відносинах і вірність подружжя істотно збільшує шанси молодої жінки завагітніти. А у парах, де мають місце зради, ймовірність появи дитини знижується.

Проведене дослідження показало, що тривалий сексуальний контакт з одним партнером підвищує ймовірність вагітності на 25%. Це пов'язано з тим, що моногамна поведінка допомагає налаштувати гормональну систему подружжя на зачаття дитини.

Як відомо, в парах, де немає зрад, рівень довіри між партнерами досить високий, а психологічний клімат сприятливий. У цих умовах жіночий організм отримує сигнал від ендокринної системи, що настав хороший момент для того, щоб завести нащадків.

Вчені провели серію досліджень, на парах, що ведуть різний спосіб життя. У результаті аналізу отриманих даних всі припущення з приводу вірності подружжя підтвердилися. А ось пари, які віддають перевагу полігамним відносинам, не мають таких результатів.

Група пар із вірними і довірливими відносинами набагато раніше заводять дитину навіть в тих випадках, коли в обох досліджуваних групах це бажання було однаково сильним. Часто буває, що у полігамної пари бажання завести дитину згодом стикається з непереборним бар'єром, коли організм не може перейти на репродуктивний настрій. У результаті партнерам, які хочуть завести дитину, це не вдається.

Крім того, вірні стосунки призводять до появи на світ розвиненіших у фізичному і розумовому відношенні дітей.

Нагадаємо, вчені Єльського університету з'ясували, що за стать майбутньої дитини у людей і ссавців, відповідає вірус, який виявився в спадковому матеріалі ще 1,5 мільйона років тому. Організм ембріона може впливати на ендовірус Х-хромосоми, яка відповідає за стать майбутньої дитини. Х-хромосоми в змозі зберігати свою активність, в тому випадку, якщо рівень молекулярного маркера стабільний. Якщо маркер більше норми, Х-хромосоми "відпочивають", і в такому випадку хлопчиків народжується в два рази більше, ніж дівчаток.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Семимісячні малюки вже мають соціальні навички – дослідження

Зараз ви читаєте новину «Пари, які зраджують один одному, не можуть зачати дітей – вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua
Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути