понеділок, 24 травня 2021 15:27

Охарактеризували людину, яку можна назвати психологічно здоровою

Охарактеризували людину, яку можна назвати психологічно здоровою
Психічне здоров'я – це стан повного фізичного, душевного і соціального благополуччя, при якому людина може реалізувати власні здібності. Фото: pixabay

Психічне здоров'я людини багато важить у становленні її характеру й подоланні життєвих труднощів.

Неабияку роль психологічна гармонія відіграє в поведінці людини та ставленні до оточення, розповіла Gazeta.ua експертка з психологічного й ментального здоров'я Віра Паучок.

Вона також пояснила, що саме варто розуміти під визначенням "психічне здоров'я".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що таке життєва енергія і як її знайти в собі

"ВООЗ пояснює, що психічне здоров'я – це стан повної фізичної, душевної та соціальної злагоди, за якого людина може реалізувати власні здібності. Також вона здатна протистояти звичайним життєвим стресам, продуктивно працювати й робити внесок у громадське життя. Психічне здоров'я є важливою частиною загального здоров'я й самопочуття", - пояснює фахівчиня.

За її словами, також є перелік ознак людини, що є ментально здоровою.

"Така особистість розуміє свої емоційні стани й може керувати ними, вміє та здатна будувати стосунки з іншими людьми, задоволена життям, ухвалює незалежні та зважені рішення. Відкрита до навчання й розвитку, позитивно налаштована до себе, уміє пристосовуватися до нових умов життя, може активно долати поточні виклики".

Поразки - це те, що нас загартовує й допомагає бути сильнішими. Саме тому просто необхідно навчитися їх приймати. Насамперед варто усвідомити та прийняти те, що сталося. Це реальність і з нею потрібно жити.Потрібно й можна навчитися не розчаровуватися. Фахівці стверджують, що відчуття радості та прилив дофаміну відбувається саме через очікування події.

Зараз ви читаєте новину «Охарактеризували людину, яку можна назвати психологічно здоровою». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути