середа, 20 березня 2013 12:54

Як змусити дитину носити окуляри?

Як змусити дитину носити окуляри?
Фото: portua.net

Щоб діти не соромились носити окуляри, треба підбирати моделі, які будуть робити їх привабливими чи схожими на улюблених кіногероїв. Так радить столичний офтальмолог Вікторія Анісова.

"Тепер бути очкариком модно, - говорить Вікторія Миколаївна. - Багато дорослих і підлітків купують окуляри зі звичайними скельцями, аби здаватися гламурними, змінити зовнішність, додати шарму. Діти часто через окуляри починають соромитись свого вигляду. Бояться дістати окуляри з портфеля, тому мружаться на уроці. Добре, якщо вчитель це помітить, скаже про проблему батькам, пересадить дитину з короткозорістю на першу чи другу парту з останньої. Переходити на лінзи у такому віці ще зарано, бо зір може навпаки ще більше впасти".

За словами окуліста, сьогодні з'явилась мода на окуляри.

"Дехто пов'язує це з виходом на екрани стрічки про Гаррі Поттера. Але насправді у багатьох мультфільмах і телесеріалах завжди присутні герої в окулярах. Якщо дитина почуватиметься схожою на популярного та улюбленого кіногероя, вона залюбки носитиме окуляри у школу чи дитсадок".

Дівчаткам радить обирати моделі у яскравій оправі, оздоблені стразами.

"До них можна купити красивий футляр, щоб дитина хотіла діставати його з портфеля і демонструвати друзям, - рекомендує офтальмолог. - Для доросліших дівчаток краще купити оправу з пластика, з рухомими носоупорами. Вона виглядає стильно і привабливо. Для непосид краще підбирати титанові оправи і високоякісні пластикові лінзи. Такі важко розбити. Вони надійні і довговічні".

Завушники повинні бути загнуті дугою, щоб не зіскочили з вушка дитини.

"Такі завушники чудово підійдуть для активних занять спортом або танцями, - каже Вікторія Миколаївна. - Віддавайте перевагу лінзам-хамелеонам. Окуляри мають бути красивими, але не шкодити здоров'ю. Дітям із несформованим зором, категорично не можна носити окуляри з дешевими лінзами. Ідеальні окуляри для дитини - в металевій оправі. Якщо оправа зроблена з дешевого матеріалу, то від удару вона може легко тріснути і поранити школяра".

Фотохромні лінзи зручні тим, що змінюють тон від прозорого до затемненого.

"Фотохромні лінзи змінюють тон залежно від того, де перебуває школяр: у приміщенні чи на вулиці. Такі окуляри дорожчі за звичайні, але вони універсальні. Дитині не доведеться міняти їх перед виходом на вулицю. Коштують хамелеони від 400 до 2 тисяч гривень".

Зараз ви читаєте новину «Як змусити дитину носити окуляри?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути