Ексклюзиви
субота, 09 квітня 2016 11:37

Харчування вагітних впливає на дату пологів - вчені

Харчування вагітних впливає на дату пологів - вчені

Вчені зі Швеції, Норвегії та Ісландії проаналізували дані про 66 тис. жінок під час вагітності і пологів. У 5,3% з них пологи були передчасними. Науковці вирішили з'ясувати, чому.
Фахівці порівняли раціон харчування жінок, розділивши його на три типи: західна, традиційна і найбільш раціональна дієта.

У західній дієті переважали готові продукти харчування (борошняні вироби, фаст-фуд, солодощі), в традиційній – варена картопля, риба, приготовані овочі. У найбільш доцільній переважали свіжі овочі і фрукти, хліб, цільнозернове борошно, достатня кількість води.

Аналіз показав, що "західна дієта", яку традиційно пов'язують з розвитком ожиріння, гіпертонії, діабету 2 типу, також пов'язана з підвищеним ризиком передчасних пологів. Найрідше народжували раніше терміну жінки, які дотримувалися дієти, названої "найбільш доцільною"

Нагадаємо, згідно з дослідженнями західних експертів, 9% дітей були зачаті в грудні. Це більше, ніж в будь-якому іншому місяці. Природно, що багатьох країнах даний факт частково пов'язаний з вживанням великої кількості спиртного в цей період. Однак експерти вважають, що сприяти зачаттю на заході також може вживання брюссельської капусти в цей час.

Справа в тому, що паростки цього овоча містять велику кількість фолієвої кислоти, яка підвищує фертильність і знижує загрозу викиднів, а також появ вроджених дефектів плоду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тривалість життя дитини залежить від віку батька – вчені

Зараз ви читаєте новину «Харчування вагітних впливає на дату пологів - вчені». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути