четвер, 07 квітня 2016 09:34

Дитячий ігровий будинок на дачу: 5 креативних ідей
5

Діти всіх поколінь будують курені, халабуди, будиночки, і всіляко намагаються облаштувати собі особистий простір для ігор, куди можна пускати тільки обраних гостей.

Хочете порадувати дитину? Зробіть їй дитячий будиночок своїми руками у дворі або на дачі. Це не так складно, як може здатися. Досить фантазії і трохи будматеріалів із найближчого господарського супермаркету.

 

Не розмахуйтеся на капітальну споруду. Найпростіший будиночок для дітей своїми руками - це, свого роду, великий ящик з отворами для вікон і дверей. Все інше - обробка, черепиця на дах, ганок - має виключно декоративне призначення. А, значить, все це можна просто вирізати з листа МДФ.

Враховуйте, де саме буде стояти ігровий будиночок. Залежно від цього, вибирайте матеріали. Якщо плануєте поставити його в критій альтанці, можна обмежитися ДСП або гіпсокартоном, вирізати з них стіни і дах. Якщо будиночок буде стояти на відкритій галявині, вам знадобляться дерев'яні дошки і пропитка, яка не буде пропускати вологу.

 

Будиночок з гіпсокартону або цільних листів МДФ будується швидше - ви впораєтеся за лічені години. Зате дерев'яний прослужить не один сезон, не розклеїться від дощів і благополучно проведе зиму. Та й виглядає дерев'яний дитячий будиночок своїми руками, зовсім як справжній.

Якщо фантазія включилася в роботу, не обмежуйтеся примітивним будиночком з чотирьох стін. Робіть щось по-справжньому незвичайне. Як, наприклад, ця жива ілюстрація романів Толкієна. Тоді дитячий будиночок своїми руками стане справжньою окрасою вашого саду.

 

Варіант для юних індіанців - курінь, сплетений з лози і вербових прутів. Тут не потрібні ні вікна, ні двері. Але варто зробити дерев'яний поміст в якості підлоги.

 

Проект будиночка на дереві виручить, якщо у вас у дворі не так багато вільного простору. Подбайте про надійне кріплення і регулярно перевіряйте міцність сходів і перил.

 
Зараз ви читаєте новину «Дитячий ігровий будинок на дачу: 5 креативних ідей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути