середа, 14 вересня 2016 09:20

"Червона Шапочка" стала небезпечною книжкою для дітей

"Червона Шапочка" стала небезпечною книжкою для дітей

Канадські вчені з Університету Торонто стверджують, що деякі мультфільми негативно впливають на дитячу психіку.

Найбільше шкодять розвитку дітей, не персонажі-монстри, а старі-добрі герої у вигляді тварин, які вміють розмовляти, носять одяг і живуть "людським" життям. Вчені вважають, що мультфільми з такими персонажами завдають шкоди емоційному розвитку дітей. Те ж саме стосується і книжок. Фахівці не рекомендують читати подібні історії і показувати їх дітям до 5 років.

Під критику потрапили такі книжки як: "Червона Шапочка", "Вовк і семеро козенят", " Котик і Півник", "Кіт у Чоботях" та багато інших. Результат проведеного дослідження обурив багатьох батьків, адже на таких мультиках і книгах виросло не одне покоління.

Вчені провели експеримент, в ході якого одна група дітей слухала книги про живу природу, дивилася картинки зі справжніми тваринами, а друга - слухала історії про тварин, що володіють людськими рисами. Після цього всі діти пройшли тести на знання законів природи, і перша група показала набагато кращий результат, ніж друга.

Фахівці вважають, що через мультики і книги з тваринами, які розмовляють, діти втрачають здатність сприймати реальність, тому рекомендують батькам хоча б зрідка відкривати для малюків енциклопедії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: П'ятірня з Одеси вразила зворушливою фотосесією

Зараз ви читаєте новину «"Червона Шапочка" стала небезпечною книжкою для дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути