четвер, 28 квітня 2016 11:49

Як допомогти чоловіку доглядати за немовлям: 6 важливих порад

Як допомогти чоловіку доглядати за немовлям: 6 важливих порад

Післяпологовий період - прекрасна пора, але іноді бувають і складні моменти, особливо через цілу купу нових справ. У цю пригоду повинні пуститися двоє - мама та тато. Але часто буває так, що тільки мама бере участь в процесі виховання дитини.

Молодий тато не завжди до кінця розуміє обов'язки батька, а часто просто боїться нашкодити дитині. Тому, якщо чоловік не займається дитиною, можливо, він просто не знає, як це правильно робити. Що робити, якщо чоловік не допомагає з немовлям? Про це пише uaua.info

Поради мамам: Просіть чоловіка допомогти вам з дитиною. Це не тільки дасть вам можливість розслабитися і відпочити, але також зможе зміцнити зв'язок між татом і дитиною.

Поради татам: Не бійтеся щось зробити не так. У вашої дружини рівно стільки ж навичок у догляді за новонародженим, скільки і у вас. Вчіться разом. І свої обов'язки батька беріть на себе з першого ж дня появи дитини на світ.

1. Класти новонародженого на животик

Класти малюка на животик важливо, бо це допомагає йому правильно рости і розвиватися. Ви можете почати цей процес відразу ж після його появи на світ, але зазвичай рекомендується класти дитину на живіт десь під кінець першого місяця. Як тільки доктор дасть сигнал, нехай татко перекладає малюка на живіт і розважає його.

2. Міняти дитині підгузники

Звичайно, не найкраще заняття, але під час зміни підгузника між дитиною та батьком встановлюється міцний зв'язок. Татусі можуть лоскотати або масажувати маленькі ніжки, поки змінюють підгузник. Малюк повинен знати, що тато теж може забезпечити його чистоту

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-15 найкреативніших споруд з дитячих підгузників

3. Укладати дитину спати

Татусеві дотики й тепло відрізняються від маминих, і дуже скоро дитина по-своєму пристосується до татового ритму. Нехай тато сам підбирає спосіб, як вкласти дитину спати. Це дасть вам достатньо часу для перепочинку, а йому - свідомість того, що він сам може вкласти дитину спати.

4. Купати дитину

А ось це вже складніше. Якщо вашій дитині, як і багатьом іншим, подобається купатися, тоді і татові буде весело в цьому брати участь. А ось якщо малюк не дуже жалує купання, нехай тато робить йому масаж перед цим і одягає після. Багато батьків бояться тримати дитину у воді, так що хоча б перший час перебуваєте поруч.

5. Батьків час

Дозвольте чоловікові деякий час самому проводити з дитиною. Нехай посміються, поділяться історіями (тато може почитати дитині навіть фінансовий звіт), зроблять пару селфі, послухають музику – варіантів безліч. Спільний час важливий для них обох. Вони обидва пристосовуються до компанії один одного, поки мами немає поруч. Так у вас з'являється час для себе.

6. Годувати дитину з пляшечки

Якщо ви дійсно відчуваєте, що потрібно годувати дитину з пляшечки (зцідженим молоком або сумішшю), попросіть про це тата. Це дасть йому відчути себе потрібним і важливим, адже йому довірили погодувати дитину, що знову-таки зміцнює зв'язок між ними. Також в період відлучення від грудного вигодовування годувати дитину з пляшечки рекомендується не мамам, а комусь іншому, тобто - татам.

Після довгого дня на роботі дитина стане таким собі анти-стресом для тата, так що нехай займеться малюком і забуде про робочі неприємності. Пам'ятайте, у вашого чоловіка свої стосунки з дитиною. Навіть, якщо ви і хочете де-небудь допомогти чи підказати, промовчіть і дайте йому можливість самому розібратися у всьому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Український тато-мультиплікатор зворушливо малює свою доньку

Зараз ви читаєте новину «Як допомогти чоловіку доглядати за немовлям: 6 важливих порад». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути