Ексклюзиви
середа, 23 листопада 2016 15:49

9 головних причин дитячого непослуху

Автор: http://deti.goodhouse.com.ua/
 

Часто батьки стикаються з тим, що дитині потрібно кілька разів повторити, перш, ніж вона виконає прохання. Якщо цього не відбувається, багато дорослих переходять на крик, а потім дивуються - чому дитина така неслухняна.

Про дев'ять найпоширеніших причин дитячого непослуху пише Ivona

1. Батьки не дивляться дитині в очі

Діти (особливо маленькі) не можуть концентруватися на декількох завданнях одночасно, тому якщо їх увага чимось зайнята, їм складно переключитися. Перш, ніж говорити щось дитині, потрібно звернути на себе її увагу і встановити зоровий контакт, звернутися по імені і тільки після цього висловити прохання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 помилок, які зламають життя вашій доньці

2. Занадто довгі і складні вказівки

"Знімай черевики, йди мій руки, сідай їсти", - для дитини подібний алгоритм дій може здатися дуже складним. Важко запам'ятати послідовність. Необхідно давати дитині прості вказівки, щоб задача була повністю зрозуміла.

3. Вказівки у вигляді натяків

Замість того, щоб припинити якусь дію, батьки часто говорять: "Ти ще довго будеш розмазувати суп по тарілці?". Дитині складно зрозуміти, що подібні слова закликають її до дії, тому вона на них погано реагує.

4. Ми багато говоримо

Довгі пояснення і нотації просто заплутують дитину. Вона починає втрачати сенс отриманої інформації. Дитині потрібно давати короткі і чіткі вказівки або прохання, попередження.

5. Крик

Підвищуючи голос на дитину, батьки тільки вселяють у неї тривогу і страх. Потрібно розуміти, що дитина, виконуючи вказівки, зроблені на підвищених тонах, хоче уникнути покарання.

6. Батьки чекають негайної реакції

Діти сприймають інформацію із затримкою в кілька секунд. Дитині потрібно дати час, а не вимагати невідкладного виконання доручення. Попереджайте про те, що скоро слід закінчувати гру і відправлятися в ліжко, або домовтеся, скільки разів вона може ще спуститися з гірки, після чого ви підете додому.

7. Використання частки "Не" в проханнях

"Не чіпай, не лізь, що не стукай", - не кожен дорослий реагує на частку "не", що вже говорити про дітей. Замість цього варто запропонувати дитині альтернативний варіант: "Давай закриємо двері так, аби ніхто не почув".

8. Постійні зауваження

Якщо цілий день повторювати дитині одне і те ж, рано чи пізно настає момент, коли вона почне сприймати слова мами, як фон. Скоротіть кількість своїх зауважень дитині, просто будьте поруч і підтримуйте в моменти особливої дитячої активності.

9. Батьки не чують своїх дітей

Діти копіюють нашу поведінку, переймають від нас майстерність комунікації. Тому якщо ми цілий день відмахуємося від слів дитини, відволікаємося і не слухаємо її розповіді, питання і просто звернення, вона так само поводиться і з нами.

Автор: my-comfortable-home
 

Багатодітний тато показав, як насправді виглядає батьківство

Зараз ви читаєте новину «9 головних причин дитячого непослуху». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути