Ексклюзиви
середа, 18 травня 2016 16:58

6 порад, як зберегти стосунки з донькою-підлітком

6 порад, як зберегти стосунки з донькою-підлітком
kido.kz

Підлітковий дитячий період для батьків стає непростим випробуванням. Особливо критичним він наступає у стосунках між матір'ю та донькою. Тому важливо знати, як поводитися, щоб максимально його полегшити, не дати дитині збитися зі шляху і зберегти ваші стосунки.

Наступні факти та поради допоможуть вам у цьому, пише womanway.online.

1. Дочка дорослішає. Доведеться змиритися з тим, що вона сама може планувати своє життя, вибирати оточення і розпоряджатися часом. Не варто тиснути на неї і намагатися контролювати кожен її крок. Психологія підлітка часто така, що він в цей час намагається робити все наперекір. Ваше завдання - підтримувати дочку і максимально полегшувати для неї цей непростий період.

2. Не стати ворогом. Помилково думати, що всі підлітки вважають своїх батьків заклятими ворогами. Можливо, таке і трапляється. Проте, причина цьому - неправильна поведінка самих батьків. Зараз вашій дочці потрібні підтримка і турбота. Вона чекає порад, а не вказівок. Зробіть так, щоб дочка могла вам довіряти.

3. Має право на особисте життя. Всі ті підліткові дискотеки і побачення важливі для них. Забороняти дочці спілкуватися з хлопцями - шлях до непримиренної ворожнечі. В цьому віці у неї формуються основи навичок відносин з чоловіками. Розкажіть доньці, як краще поводитися в тих чи інших ситуаціях. Ніколи не буде зайвою бесіда про безпечний секс - краще раніше, ніж пізніше.

4. Дочка має право на вибір інтересів і професії. Найгірше, коли батьки вибирають професію дитині, не питаючи її думки. Нехай дитина сама визначає свої інтереси і думає над вибором професії - жити з цим йому і це його право. Ваша ж задача - це допомогти доньці, можливо, підказати їй, спрямувати всі сили на те, щоб вона отримала бажану освіту. За це вона буде вдячна.

5. Істерики - це нормально. Багато підлітків стають неймовірно важкими, просто некерованими. Але це можна охарактеризувати, як нормальні витрати цього періоду. Дочка провокує вас на конфлікти. Не піддавайтеся. Краще сядьте і поговоріть з нею. Можливо, її щось турбує. Вона хоче, але боїться вам розповісти. Дайте зрозуміти, що ви їй не ворог, а найближчий друг. Вона може вам довіряти.

6. Ви повинні бути прикладом і авторитетом. Для дівчинки мати - це головний зразок її подальшої поведінки. Тому стежте за собою: намагайтеся показати доньці, що її мати - жінка красива і успішна, що її життя щасливе і гармонійне. Дивлячись на вас, вона неодмінно захоче стати такою ж.

Читайте також: Гімнастка підкорила Мережу вражаючими тренуваннями з донькою

Зараз ви читаєте новину «6 порад, як зберегти стосунки з донькою-підлітком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути