Ексклюзиви
четвер, 14 квітня 2016 14:47

6 книжкових хітів для малюків: пригоди, мандри та веселощі
7

Фото - надане Ігорем Зарудко
Фото - надане Ігорем Зарудко
Фото - надане Ігорем Зарудко
Фото - надане Ігорем Зарудко
Фото - надане Ігорем Зарудко

Ці книги можна назвати "Шість хітів для 6-річних". Це не список тих творів, які треба читати виключно у 6-річному віці, в жодному випадку - не обмеження за віком. Це - швидше гід у світ пригод, ігор, мандрів та веселощів у дошкільному та початковому шкільному віці.

1.Світовий бестселер: "Оповідання про песика й кицю" від класика дитячої літератури та видатного чеського художника – Йозефа Чапека.

Збірка містить 9 оповідей про непосид та розбишак, двох друзів, у яких завжди знаходиться безліч цікавих справ: то їм закортіло пограти у акторів, то знадобилося написати листа приятелькам із Німбурка, то довелося відкласти забавки та зайнятися хатніми справами… Одну з оповідей про песика й кицю вже було екранізовано. Тож читайте діточкам світовий бестселер та разом переглядайте мультфільм.

2."Василинка – руда вдача" Ганни Владимирської. Художник Іван Кравець.

Це захоплюючі пригоди справжнісінької учениці 5-В класу Київського ліцею, рудоволосої Василинки, яка несподівано для самої себе виявилася принцесою. Василинка ненавиділа школу, але дуже хотіла бути чемною дитиною. Тому слухалася прабабусиних настанов. Однак, не все так просто…

3.Жартівливі історії "Я, трамвай плюс зоопарк в квадраті" Кузька Кузякіна, художник – Інна Черняк.

Книжка про бешкетника та несамовитого витівника, який народився в уяві не меншого вигадника – українського сучасника, автора гумористичних творів – Кузька Кузякіна.
Якось головному герою книги ну дуже закортіло завести хоча б якогось домашнього улюбленця. Адже батьки не дозволяли заводити ані собачку, ані котика, ані рибку. Так, майже випадково, домашніми улюбленцями виявилися… таргани. Неодмінно прочитайте цю історію та безліч інших, які увійшли у дане видання, щоб дізнатися, що з цього вийшло. Адже твір пронизаний дотепним гумором та добром.

4.Ще один гумористичний хіт для шестирічної малечі – "Кожен може стати принцесою" Кузька Кузякіна. Художник – Інна Черняк.

Історії про дотепну та чудернацьку принцесу. Не про поважну красуню, про яку ви подумали, коли почули "принцеса", а про – осучаснену. Їй повсякчас кортить реалізувати всі свої "таланти". То їй забажалося збирати урожай ананасів з берези, то кататися на велосипеді, то перерахувати всіх принцес і принців… З цією непосидою вам нудьгувати точно не доведеться.

5.Казка, що дарує віру у зміну на краще – "Паперова Царівна" Оксани Лущевської, ілюстратор – Світлана Балух.

Пориньте у дивовижний світ казки разом з Паперовою Царівною, яку змайструвала Ліза давним-давно, тоді, коли ще була маленькою дівчинкою. Та зараз вона виросла, а Царівна – залишилася самотньою. Ошатні бали, що влаштовували ляльки-сестри, залишились позаду. Та одного разу Царівна наважується змінити своє життя.

6.Гумористичне видання "Зоки і Бада" Ірини та Леоніда Тюхтяєвих. Художник – Олена Кубишева.

Дитяча фантазія – вона безмежна! І це доводить збірка кумедних історій про розсудливого та доброго Бада й веселих витівників – зоків, які з'явилися в уяві двох дітлахів Яна та Маргарити. Одного разу вони наважилися врешті-решт викласти всі свої фантазії про казкових істот своєму батькові…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Топ-5 найкумедніших книгокиць сучасності

Зараз ви читаєте новину «6 книжкових хітів для малюків: пригоди, мандри та веселощі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути