четвер, 12 листопада 2015 16:10

5 способів прикрасити дитячий торт
5

Фото: надані Тетяною Ковальчук

Незабутнім подарунком на дитячому дні народженні може стати звичайний торт. Про це кореспонденту Gazeta.ua розповіла житомирянка Тетяна Ковальчук, яка чотири роки випікає і прикрашає мастикою торти на замовлення.

"У мене понад 30 рецептів тортів. Ідеальний корж і крем – ще половина успіху. Торт може стати витвором мистецтва, якщо над ним попрацювати хоча б півгодини. З торта можна зробити іграшку, літак, будинок чи машину", - говорить Тетяна.

На дитячі дні народження вона випікає бісквіти, медовики і торти-суфле.

"У дитячі торти намагаюся додавати більше фруктів. З вершковим кремом відмінно смакують шматочки полуниці, чорниці, вишні чи банана, - каже Тетяна. – Торти суфле не рекомендую клієнтам замовляти влітку, аби не втратили форму. В холодну пору року це прекрасний варіант".

Найпростіший спосіб прикрасити торт цукровою мастикою. Її можна купити чи приготувати.

"Мастику можна розкачати тонким шаром і формою для печива повирізати фігурки, - пояснює Ковальчук. - Із неї можна ліпити, ніби з пластиліну. Для хлопчика ідеальним варіантом буде торт-машинка як з мультфільму "Тачки". Дівчинці до вподоби ляльки, Кітті і Міккі Мауси. Двоярусний торт можна перетворити на замок для принцеси, обліпивши його рожевою мастикою".

Щоб торта вистачило усім гостям на дитячому дні народженні, вагу варто розрахувати приблизно по 200 гр. на людину. Двоярусний торт з мастики важить 6-7 кг.

"На торті варто вказати ім'я та вік дитини, - каже Тетяна. – Це дуже потішить іменинника. Коли прикрашаю торт на хрестини, часто пишу вагу і ріст немовляти. Поки торт розділять на порції, з ним сфотографуються усі гості".

Зараз ви читаєте новину «5 способів прикрасити дитячий торт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути