четвер, 26 травня 2016 07:58

5 порад, як захистити дитину від упливу Інтернету

5 порад, як захистити дитину від упливу Інтернету

Інтернет – штука корисна. Але деколи він буває небезпечний для підростаючого покоління. Список Інтернет-загроз досить значний. Це і порнографічні сторінки, та інформація про наркотики, суїцид, небезпечних хобі, сцени насильства, спілкування з незнайомцями, які мають злочинні мотиви. Діти випадково можуть заразити комп'ютер шпигунськими або вірусними програмами. Нарешті, вони можуть, скориставшись батьківського кредиткою, зробити велику покупку в Інтернеті. Як убезпечити себе і свою дитину від подібних ситуацій, пише "Единственная".

Не забороняй
Перше, що хочеться зробити – це заборонити, винести з будинку всі гаджети або замкнути їх у коморі на ключ. Повна заборона призведе лише до того, що дитина перестане тобі довіряти. В Інтернет він зможе виходити з комп'ютера приятеля або з телефону в школі.

Розкажи про небезпеку
Начитавшись жахів про те, що можна знайти в Інтернеті, ти біжиш до дитини, щоб висловити йому свої побоювання. Притому, найчастіше розмова виходить абстрактною. Дитина погано сприймає неструктуровану інформацію, а значить, ви поговорили ні про що. Для того, щоб твоя дитина зрозуміла тебе, потрібно наводити конкретні приклади. Чим більше таких прикладів, тим зрозуміліше буде дитині, що ти від хочеш. Говори з ним про проблеми частіше.

Встанови режим
Відібрати у дитини планшет, тоді як інші члени сім'ї зависли в своїх комп'ютерах, практично неможливо. Встанови правило: в певний час вся сім'я вимикає свої гаджети, і не торкається до них до зазначеного в загальній домовленості часу. Звичайно ж, хтось із вас буде шахраювати, але це все одно краще прямої заборони.

Встанови батьківські фільтри
Практично у всіх великих виробників є фільтри, які дбають про безпеку твоєї дитини в Мережі. Вони встановлюються як на комп'ютери, так і на планшети, і телефони і відфільтровують небажаний контент. Також вони можуть обмежувати час перебування дитини в Інтернеті, надавати статистику дзвінків і смс, і т. п. Для того, щоб відстежувати новий небажаний контент, якими цікавиться дитина, краще не користуватися чорними списками сайтів, а вибрати програму, яка фільтрує сторінки виходячи з аналізу заголовків і вмісту.

Не обмежуй свободу дитини в соцмережах
Право на приватне життя маєш не тільки ти, але і твоя дитина. Не варто читати її листування і шпигувати. Єдиний варіант бути в курсі того, що відбувається, це стати віртуальним другом дитини. Але і тут не варто нав'язуватися – не задавай зайвих питань, не давай порад, не лайкай все підряд. А ще навчіть дитину правилам поведінки в соцмережах, а також тому, що треба сумніватися і задавати питання незнайомим людям. Варто розповісти, що зустрічатися в реалі з новими знайомими з Мережі, не сказавши про це дорослим, а також розкривати особисту, контактну інформацію не можна! Розкажи про небезпеки, попередь про наслідки.

Читайте також: Які мультфільми небезпечні для дитини: 9 ознак поганого мультика

Зараз ви читаєте новину «5 порад, як захистити дитину від упливу Інтернету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути