четвер, 07 травня 2015 18:54

5 найбільш незвичайних мам Книги рекордів Гіннеса
6

Найплодючіша сурогатна мати.  Американка Керол Хорлок встановила світовий рекорд по пологах як сурогатна мати. За 13 років вона змогла виносити і народити 12 дітей, в тому числі трійнят. В інтерв'ю одній з телепередач жінка зізналася, що планувала стати сурогатною матір'ю всього раз, але потім, не змогла зупинитися. Вона не приховує, що ця справа стала для неї бізнесом.
Рекорд з часовою різницею між пологами.  Його встановила Елізабет Енн Баттл, яка народила першу дитину в 19 років, а другу - в 60. Різниця між пологами склала 41 рік.
Наймолодша мама.  Коли в 1933 році в лікарню в Перу надійшла Ліну Медіну, 5,7 років, лікарі запідозрили у неї пухлину в черевній порожнині. Але при огляді виявилося, що дівчинка ... вагітна. Через півтора місяці на світ з'явилася здорова дитина вагою 2,7 кг.  Виявилося, що дівчинка досягла статевого дозрівання в 4 роки. А ось хто її запліднив, вона так і не зізналася.
Найстарша мама двійнят.  Омкарі Панвар з Індії все життя мріяла про спадкоємця, але у неї народжувалися лише дівчатка. У 70 років Омара зважилася на ЕКЗ. Для оплати екстракорпорального запліднення родині Панвар довелося продати буйволів, закласти землю, витратити всі заощадження і взяти кредит. У результаті через вісім місяців Омкарі народила цілком здорових двійнят, хлопчика і дівчинку, ставши при цьому найстаршою мамою.

Кожної другої неділі травня в Україні відзначають День матері. Напередодні свята, ми вирішили згадати про жінок, які, ставши матерями, потрясли світ.

Дивіться у нашій галереї добірку дивовижних жінок, що зважилися подарувати світові не одне диво.

Зараз ви читаєте новину «5 найбільш незвичайних мам Книги рекордів Гіннеса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути