субота, 12 березня 2016 14:04

15 неймовірно крутих занять для дітей, які порадують кожного дорослого
22

 

Набридло, що діти постійно стирчать за комп'ютером, але ви не знаєте, чим їх зайняти? Тоді цей пост для вас. Ці нескладні проекти порадують кожну дитину, незалежно від віку - будь то п'ять років, десять або й тридцять п'ять.

1.Зловіть космос в банку

 

Для цього вам знадобиться скляна банка з кришкою, вата, блискітки, фарба трьох кольорів і вода.

1. Заповнюємо третину банки водою

2. Додаємо трохи фарби, закриваємо банку кришкою і трясемо, поки вона як слід не змішається з водою

3. Додаємо блискітки

4. Кидаємо туди вату і утрамбовуємо її на дні банки

Після цього двічі повторюємо кроки 1-4, але вже з іншими кольорами.

 

2. Для великої війнушки наповніть повітряні кульки кремом для гоління замість води

 

Діти можуть метати їх один в одного, скільки влізе, і не мокнути, а коли прийде час для збирання, просто обприскати піну водою - вона моментально випарується.

3. Спорудіть космічних ловців сонця

 

Для цього вам знадобиться клей ПВА, пластикові кришечки, харчові барвники або акварельні фарби і зубочистки. В кришку виливається клей, так, щоб цілком покрити поверхню. Потім додається пара крапель фарби або харчового барвника різних кольорів, все це акуратно розмішується за допомогою зубочистки. Особливо не захоплюйтеся з розмішуванням, інакше кольори вийдуть брудними.

 

Дайте всій цій справі висохнути - в залежності від того, скільки клею ви налили в кришку, може знадобитися від одного до трьох днів. Ви зрозумієте, що ловець готовий, коли краї почнуть відходити від кришки. Обережно дістаньте висохлого ловця з кришки, виконайте зверху акуратний отвір, протягніть через нього шнурок або нитку, повісьте в сонячному місці і насолоджуйтеся веселкою.

 

4.Покажіть їм фокус з пакетом, що не протікає

 

Можна розповісти дітям про властивості полімеру, а можна переконати в тому, що ви відучилися в Хорвартс. Зручніше за все використовувати пакет з замком. І краще проводити це на вулиці, або у ванній - повірте, після конкурсу "хто зможе засунути більше олівців", діти обов'язково захочуть подивитися, що вийде, якщо їх вийняти.

5.Посадіть непотрібні фігурки з ЛЕГО в чарівні сніжні кулі

 

Крім фігурки, вам для цього знадобляться лише банка, клей, блискітки і вода. Це куди простіше, ніж ви думаєте! Головне, щоб в банці залишилося якомога менше повітря.

6.Познайомте дітей з магнітними явищами за допомогою цієї диво-пляшки. Ви самі не зможете від неї відірватися!

 

Вам знадобиться невелика пластикова пляшка, вода і магнітні чорнило для друку. Додайте приблизно одну чайну ложку в пляшечку (залежить від її розміру), наповніть її цілком водою, закрийте кришкою, і трусіть доти, поки рідина не стане однорідною.

Тепер приступаємо до виготовлення чарівної палички. Вам знадобиться чотири неодімових магніти (можна і менше, але чим більше, тим краще ефект). Акуратно надрізаємо соломинку для пиття на самому кінчику, так, щоб до неї увійшли магніти. Потім цілком замотуємо кінчик кольоровим скотчем. Все, паличка готова, можна грати.

 

7. Відьмине вариво для юних рольовиків

 

Щоб приготувати зловісне відьмине вариво, додайте в "котел" з водою пару-трійку столових ложок соди, харчовий барвник і різних пластикових іграшкових гадів - змій, жуків і павуків. Розмішайте і сміливо додавайте найдешевший оцет - вариво відразу почне вирувати, що призведе дитини в захват. Соду і оцет можна додавати, поки не набридне.

8.Змайструйте симпатичні намиста з гофрокартону

 

Для створення "намистин" змащуєте шматочки різнокольорового картону клеєм, обертаєте навколо соломинки, даєте висохнути і потім забираєте соломинку. Це дуже просто і шалено захоплююче, а результати радують око.

9. Пізнайте дзен за допомогою цього ткацького верстата з картону

 

Дотримуйтесь цих вказівок, щоб змайструвати таке картонне колесо.

 

По ходу додавайте намистини і міняйте кольору пряжі, просто пов'язуючи кінчики ниток. Коли закінчите, закріпіть нитку з зворотного боку кола.

 

10. Зробіть вітраж з макаронного тіста

 

А з залишків приготуйте лазанью. Листи для лазаньї можна купити в будь-якому супермаркеті.

11. Збудуйте "пісочні" замки з цементу, і вони простоять вічно

 

Секрет в тому, що формочки потрібно змастити зсередини маслом, тоді цемент їх не захопить. Дітям сподобається як процес приготування цементу, так і отримані іграшки. Просто слідкуйте, щоб вони не кидали їх собі на ноги.

12. Зробіть нічник у вигляді чарівного замку

 

Намалюйте на щільному папері замок в чотирьох примірниках (можна обвести цей). За допомогою ножа для паперу акуратно виріжте вікна, а потім і всі чотири силуету. Перш ніж склеїти їх між собою, "позанавішуйте" вікна зі зворотнього боку маленькими шматочками туалетного паперу. Поставте нічник поверх джерела світла і насолоджуйтеся.

13. Спробуйте виростити цілий кристалічний сад зі штучних квітів

 

Закип'ятіть воду і вилийте її в приготовлену ємність. Потім розчиніть в ній буру (тетраборат натрію, продається в аптеці) з розрахунку три столові ложки на склянку води. Тепер беремо штучні квіти, закріплені на олівцях за допомогою ниток або шнурків, і опускаємо їх в воду. Важливо, щоб вони не торкалися стінок і один одного. Через пару годин дістаємо їх і радіємо красі.

14.С пробуйте себе в ролі великого художника, а заодно попрактикуйтесь в влучності

 

15.Все ще нудно? А як щодо помалювати цукерками?

 

Здійснюємо набіг на найближчий магазин, скуповуємо там кілька пачок цукерок Skittles, які вдома сортуємо за кольорами, а потім розчиняємо в цукровій воді. Картини, намальовані такою солодкою фарбою, виходять яскравими і блискучими, а головне - їх при великому бажанні можна (але не потрібно облизати.

Зараз ви читаєте новину «15 неймовірно крутих занять для дітей, які порадують кожного дорослого». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути