четвер, 30 червня 2011 12:42

Що слід заборонити робити на пляжах?

 

Мерія міста Ла-Сьота на півдні Франції заборонила палити на пляжі імені братів Люм'єр. Люди скаржилися, що недопалки чіпляються до ніг. На сигаретний дим нарікань не було.

Курцям виділили спеціальні місця - десяток великих попільничок поставили подалі від моря. Поки що порушників не штрафують. Муніципалітет пояснює: заборона тимчасова, діятиме рік. Якщо результат усіх задовольнить, то й на решті пляжів міста припинять курити.

Ми запитали читачів: що вони заборонили б робити на пляжах?

Ходити в море "по великому". Для початку заборонив би брати гроші в туалетах біля пляжів. Бо деяким жлобам шкода віддати за вбиральню 3 гривні. У результаті, плаваєш собі тихо-мирно, а повз тебе пропливають купки гівна. Ще добре, якщо не надто близько.

Василь ГОДАЧІЙ, 56 років, зоотехнік, місто Хуст Закарпатської області

Смітити. Не раз сам давав сімейним парам пакети для сміття, бо лузають насіння прямо на пісок. Одного разу спеціально зарив качан так, аби той, хто залишив його, улігся на нього  пузом. Ще заборонив би "лизатися". Не люблю, коли діти спостерігають за всім цим.

Євген ЧЕЧЕЛЬНИЦЬКИЙ, 31 рік, веб-дизайнер, Одеса

Купати собак у морі. Я не проти, якщо господарі прийдуть пізно ввечері й заведуть тварину у воду. Але аж ніяк не тоді, коли в морі купа людей. Неприємно вилазити з води з жмутами собачої шерсті на тілі.

Олена ГОРОБЕЦЬ, 30 років, менеджер із туризму, Запоріжжя

 

Матюкатися. Можу все стерпіти, але дам у голову, коли біля мене починають сипати матами.

Олег ПРОКОПЕНКО, 41 рік, правознавець, Київ

 

Говорити по мобільному. Торік їздили із сім'єю відпочивати до Євпаторії. Тільки ляжу на пісок, як хтось поруч розпочинає ділову розмову. На зауваження не реагують. Було відчуття, що я не на морі, а в офісі.

Ірина ЖМАЧЕНКО, 29 років, банківський працівник, Житомир

Забудовувати прибережну зону житловими багатоповерхівками.

Юля АФАНАСЬЄВА, 23 роки, студентка, Севастополь

Заcмагати пристаркуватим дамам топлес. Дивно, що жінки за 50 дуже турбуються, аби загар був красивий. Неприємно дивитися на їхні обвислі тіла.

Василь ДІДЕНКО, 40 років, підприємець, Миколаїв

Будувати замки із піску. Позаторік малий племінник із друзями ліпив на морі замки, фігурки. Вирили велику яму. Ступила до неї й підвернула ногу. Вся відпустка пішла коту під хвіст.

Леся МАЙБОРОДА, 26 років, продавець, Дніпропетровськ

 

Кататися на водних мотоциклах у межах буїв. Цього року один такий ледь не збив мене. Завернув буквально за півтора метру.

Ганна ТИМОЩУК, 21 рік, студентка, Донецьк

Продавати гарячу цукрову кукурудзу. На смак вона нагадує вчорашню яєчню.

Сергій МЕДВЕДЄВ, 29 років, кулінар, Севастополь

Нічого не забороняв би, але пляжі поділив би на дві частини. У одній - тільки дорослі, в іншій - батьки з дітьми. Мене бісять маленькі, гучні, неслухняні дітлахи. Особливо ті, що вимагають уваги в незнайомих дорослих. Приходять із лопаткою та відерцем води. Поки засмагаєш, засипають тебе піском і поливають водою.

Махайло КОВАЧ, 26 років, юрист, Київ

Заборонив би ставити ті пляжні халупки й сараї, які себе називають магазинами й кафешками. Ціни деруть у три шкури, а естетики й задоволення жодного, коли купуєш там воду чи їжу.

Юрій ЛЕМАХ, 32 роки, діджей, Одеса

Зараз ви читаєте новину «Що слід заборонити робити на пляжах? ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути