четвер, 28 липня 2022 09:21

"Легко відрізнити добро від зла, коли на одній шальці – згорілі живцем люди в торговому центрі, а на другій – ті, хто запускає ракети на мирні міста"

Німецький уряд опублікував повний перелік обладнання пакета військової допомоги Україні. У списку є самохідні гаубиці Panzerhaubitzen 2000, гранатомети, легкові та вантажні автомобілі, мобільний госпіталь, запчастини до винищувачів МіГ-29, засоби боротьби з безпілотниками. Термінів постачання не розголошують

Дороті КАРТМАН, 38 років, косметолог, Лондон, Велика Британія:

– Співпрацюю з компанією Lush майже 10 років. Їздила кілька разів у Росію вчити консультантів і виробників. Після нападу на Україну британський офіс відмовився від частки на ринку агресора. Але магазини продовжували працювати. Власник, росіянин Дмитро Азаров, був упевнений, що вдасться налагодити імпорт інгредієнтів. Тепер майже всі складники закінчилися. Магазини закривають.

Автор: eastnews.ua
  Люди тримають прапори під час церемонії перейменування території в польському Кракові між вулицею Кроводерською і сквером Біборського на сквер Вільної України  12 липня.
Люди тримають прапори під час церемонії перейменування території в польському Кракові між вулицею Кроводерською і сквером Біборського на сквер Вільної України 12 липня.

Цікаво, що Азарову належить і українська мережа магазинів. У нього там 65 відсотків акцій. Мережа і сайт продовжують працювати.

Торік після смерті бабусі хотіли відремонтувати будинок за 40 кілометрів від Лондона. Планували викинути камін і залишити лише газове опалення. Ідею відклали. Тепер сусіди встановлюють паралельні системи опалення на випадок, якщо газу й електрики не буде. В Україні росіяни б'ють по мирних людях ракетами. Тут вони вдарять газом.

Сестра працює в агентстві з добору персоналу. Каже, складно пояснювати українкам, що не зможуть отримати одразу роботу того ж рівня, що мали вдома. Збігаються кілька факторів – невпевненість у майбутньому, внутрішні правила компаній, частково упередження. У кафе познайомилася з українкою. Була дієтологом. Допомагала жінкам худнути й оздоровлюватись в онлайн-групах. Але її дипломи нічого не варті на нашому ринку праці. Треба і підтвердити знання, і пройти додаткові курси.

Петер ЗВОЖНІК, 54 роки, юрист, Краків, Польща:

– Минулого тижня російська пропаганда почала атакувати європейців. На багатьох сайтах-сміттярках з'явилися фото з кафе, ресторанів і пляжів. Під усіма приблизно однакові коментарі: "Поки ми мучимося від стрибка цін і космічно дорогого пального, українці розслабляються". Часто повідомлення були однакові.

16-річна донька сама записалася на курси української. Підробляє нянею. Хотіла б допомогти українській родині по сусідству. Там чоловік на війні, жінка працює перекладачкою онлайн. Їхній дім у Харкові знищено. Хотів би, щоб на сайтах показували такі історії, а не як п'ють каву у Львові.

По Європі вдарять газом

Війну в Україні ми відчули на своєму гаманці. Здорожчали продукти, оренда. Не можна знайти підробіток. Навіть у найвіддаленіших садках і школах усе забито. Але розуміємо, що в цьому винна Росія. І що мусимо за будь-яку ціну допомогти українцям вистояти. Інакше наступним буде хтось із нас чи наших сусідів.

Лола ДОРРА, 41 рік, танцівниця, Бразиліа, Бразилія:

– Сусідка попросила взяти участь у благодійному ярмарку. Збирали кошти для родин загиблих під Харковом бразильців – Таліти до Валле і Дугласа Буріґо. Сусідка була однокурсницею Таліти.

На ярмарку продавали борщ, вареники, пиріжки. Я думала, що це готували українські біженці. З'ясували, що їжу привезли місцеві ресторани. Спеціально шукали рецепти. Зібрали досить непогано. Але родичі сказали, що хочуть, щоб за ті гроші купили дещо для підрозділу, де воювали загиблі.

Посварилася з подругою, яка почала мене переконувати, що це все ігри політиків. У моєму світі легко відрізнити добро від зла, коли на одній шальці згорілі живцем у торговому центрі й засипані у власних будинках, а на другій – ті, хто запускає ракети на мирні міста. Хочу більше робити для боротьби зі злом. Поки що взяла для своїх постановок дві українські пісні.

Вільям ЛІББ-молодший, 62 роки, онколог, Рочестер, США:

– Bristol-Myers Squibb стала першою фармацевтичною компанією, що вийшла з ринку агресора. Також припиняють клінічні дослідження протипухлинного препарату. Пацієнтів попередили, що їх переведуть на стандартні російські протоколи. Залишки препарату утилізують.

Компанія почала отримувати сотні листів із проханнями продовжувати дослідження або ж передати ліки пацієнтам. Але в теперішніх умовах налагодити безперебійне постачання неможливо. Передавати препарат теж не можна. Хто розраховуватиме дозування? Хто відповідатиме за належне зберігання? Розумію, що це може бути останній шанс для пацієнтів, але поки триває ця війна, про серйозну співпрацю не може бути й мови.

Торік отримали шість складних заявок від українців. Не змогли приїхати через високу вартість навіть першого етапу лікування. Цього року зв'язалися з ними. Двоє пацієнтів померли. Чотирьох ми запросили. Є фонди, готові оплатити лікування.

Щоб регулярно читати всі матеріали журналу "Країна", оформіть передплату ОНЛАЙН. Також можна передплатити онлайн на сайті Укрпошти за "ковідну тисячу"

Зараз ви читаєте новину «"Легко відрізнити добро від зла, коли на одній шальці – згорілі живцем люди в торговому центрі, а на другій – ті, хто запускає ракети на мирні міста"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути