понеділок, 21 серпня 2017 12:22

"За новий закон "Про освіту" проголосують у День вчителя" - Гриневич

"За новий закон "Про освіту" проголосують у День вчителя" - Гриневич
Новий закон "Про освіту" готовий до розгляду. Фото: "Еспресо.TV"

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич заявила, що новий законопроект "Про освіту" повністю готовий до розгляду в другому читанні.

"За моєю інформацією, за новий закон "Про освіту" проголосують у парламенті до Дня вчителя - професійного свята наших педагогів. Його мали розглянути раніше, в останній тиждень попередньої сесії, але в депутатів не вистачило часу. До другого читання депутати подали понад 1000 поправок, але вони повністю були опрацьовані, і щодо них було досягнуто згоди", - розповіла вона, передає "Цензор.нет".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фінансування освіти треба прив'язати до її якості - Гриневич

Закон є базовим у законодавчому забезпеченні освіти. В разі його ухвалення можна буде оновити закони "Про середню освіту" та "Про професійну освіту" і розробити закон "Про національну систему кваліфікацій".

Усі першокласники України 2018 року вчитимуться за новим державним стандартом початкової освіти. Про це повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич на селекторній нараді в Дніпрі з питань підготовки до нового навчального року.

Зараз ви читаєте новину «"За новий закон "Про освіту" проголосують у День вчителя" - Гриневич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути