середа, 21 грудня 2016 10:52

Встановили, чому люди відкладають справи на потім

Встановили, чому люди відкладають справи на потім

Науковці з США описали процес прокрастинації - схильність людини відкладати справи на потім. Вчені встановили, що зволікання відбувається на рівні підсвідомості, пише aspekty.

Люди віддають перевагу хорошим і позитивним відчуттям від імітації прогресу у відкладених справах. Причина відкладання усіх справ "на потім" - небажання щось робити. Таким чином людина підсвідомо піддається власній ліні, кажуть науковці.

Відкладання справ "на невизначений термін" також залежить від орієнтування на оточення, незважаючи на неусвідомлену залежність від нього. Процес прокрастинації пов'язаний з пасивною агресією і нетерпінням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як навчитися правильно розподіляти час – 7 порад

Науковці переконані, люди, які люблять відкладати свої справи і працюють лише під натхненням, мають занижену самооцінку.

Серед причин "відкладання справ" фахівці називають підвищений рівень тривоги, пише dpchas. Людина боїться невдачі, а тому вичікує на зручний момент. Тому психологи радять не обманювати себе.

Рівень прокрастинації знижується, якщо знайти у своїх справах щось цікаве. Щоб заплановане не залишилося лише планом, треба завжди розраховувати на швидкий і приємний ефект від завершення справи.

Американський професор Адам Грант назвав прокрастинацію властивістю творчих особистостей. Він рекомендує людям, що люблять відкладати справи на потім, вважати себе не лінивими, а творчими.
Зараз ви читаєте новину «Встановили, чому люди відкладають справи на потім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути