середа, 08 лютого 2017 11:35

Вчителів навчатимуть надавати першу допомогу

Вчителів навчатимуть надавати першу допомогу
englishrecruitment.com

Учителі мають навчитися допомагати дітям-переселенцям, школярам, які навчаються неподалік лінії розмежування, та дітям воїнів АТО долати стрес.

Курс "Психосоціальна допомога для розвитку стійкості до стресу у дітей" пройшли 22 викладачі з інститутів післядипломної освіти з 20 областей України.

"Ми підготували навчальний курс "Психосоціальна допомога для розвитку стійкості до стресу у дітей", який можуть читати в кожному інституті підвищення кваліфікації, і МОН рекомендуватиме, щоб це було для всіх вчителів. Це важливий курс, яким повинен оволодіти кожний учитель в Україні", - каже міністр освіти та науки Лілія Гриневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 5 книжок, які варто прочитати в початковій школі

В Україні налічують понад 100 тис. дітей, які разом з родинами виїхали з зони бойових дій до інших регіонів України та пережили потужний стрес через безпосереднє перебування під обстрілами та в процесі адаптації на новому місці. Потребують психосоціальної допомоги діти з родин військових-учасників АТО.

Зараз кількість дітей-переселенців, які навчаються в дошкільних навчальних закладах, становить 64 289 осіб, а в загальноосвітніх навчальних закладах – 47 455 осіб.

6 лютого почали реєстрацію на основну сесію ЗНО. Вона триватиме до 17 березня. До 31 березня можна вносити зміни до реєстраційних даних.
Зараз ви читаєте новину «Вчителів навчатимуть надавати першу допомогу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути