середа, 06 липня 2016 18:16

Учені виявили останки динозавра, який помер від пухлини

Учені виявили останки динозавра, який помер від пухлини
hitech-news.ru

Американські палеонтологи знайшли останки динозавра, який помер від пухлини щелепи.

Відкриття дозволяє зробити висновок, що древні рептилії страждали від схожих з людськими захворювань, повідомляє HiTech-News.

Палеонтологи знайшли на території сучасної Румунії фрагменти скелета динозавра, який, імовірно, помер від пухлини в щелепі. Остаточні висновки про причини його загибелі не дозволяє зробити фрагментарність знахідки — цілком можливо, що у нього могли бути й інші пошкодження.

Однак відкриття стародавньої пухлини дозволяє судити про те, що нинішні хвороби, поширені у людей і інших ссавців, зустрічалися й у цих рептилій. Знайдений череп належить гадрозавру, що жив приблизно 70 млн років тому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені описали новий вид динозавра із дзьобом і загнутими рогами

Палеонтологи повідомляють, що поки не встановили стовідсоткову причину смерті гадрозавра — нею могла бути як пухлина, так і напад хижака, які вибирали як жертв хворих і ослаблених тварин.

Це перший знайдений фрагмент залишків давніх рептилій з ознаками такого захворювання. Археологи запевняють, що тепер детальніше вивчатимуть знайдені скелети на предмет причини загибелі їх володаря — раніше ознаки пухлин на них не шукали.

Нагадаємо, палеонтологи зробили офіційну заяву, що елемент черепа динозавра, знайдений десять років тому в штаті Монтана у США, належить невідомому раніше виду.

Зараз ви читаєте новину «Учені виявили останки динозавра, який помер від пухлини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути