середа, 04 січня 2017 13:01

Учені сказали, коли парам слід розлучитися

Учені сказали, коли парам слід розлучитися

Учені з Університету Теннессі в США виявили етапи, які приводять до розриву стосунків у парі.

Для цього фахівці провели експеримент. Пари, які зустрічаються 1-2 роки, відповіли на 9 питань. Наголошують, за час експерименту 20% пар розійшлися. Дослідники розробили шкалу оцінки романтичних почуттів, яка показує, коли закінчуються стосунки між парами.

У результаті одним із найнебезпечніших симптомів, що у пари не все гаразд, є незацікавленість одного з партнерів. Якщо людина вважає, що "мої взаємини не так вже й погані", "в цілому я не бачу необхідності робити щось із моїми стосунками", - це знак майбутнього краху стосунків.

Іншим симптомом є думка когось із партнерів на кшталт: "Іноді я думаю, що хотів би закінчити ці стосунки", "Я вважаю, мої стосунки не є нормальними/щасливими". Під час цього етапу люди докоряють один одному, починаються сварки й непорозуміння.

Найкрасномовнішим симптомом, що говорить про неминуче розставання це думки, типу: "Я вважаю, що ці взаємини вичерпали себе", "Я почав(ла) проводити більше часу з іншими людьми, і менше часу з моїм партнером", передає iscience.

Психологи опитали 6,5 тис. людей. Уклали список головних чинників, через які руйнуються стосунки. Їх у переліку 7: зовнішня непривабливість, неправильний спосіб життя, різні релігійні погляди, небажані риси характеру, соціальний статус, сексуальна несумісність, різні цілі в стосунках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли люди зраджують найчастіше - дослідження

Учені з'ясували риси характеру, які партнери не можуть терпіти одне в одного. Це неохайність, надмірна лінь і брак коштів. А жінки найбільшою проблемою в чоловіків назвали відсутність почуття гумору.

Дослідники з Бірмінгемського університету опитали понад 5 тис. людей із 96 країн. Виявили, найпоширеніша причина розривів стосунків - "відсутність взаєморозуміння". Ініціаторками розлучення частіше стають жінки. Водночас вони з часом зазвичай повністю відновлюються і в підсумку стають сильніші в емоційному плані. Чоловіки зазвичай не відновлюються, а просто "беруть себе в руки".

Ще одне дослідження показало, сучасні чоловіки не бажають стосунків із жінками, розумнішими за себе, занадто балакучими й несексуальними. Найпоширенішими проблемами довгострокових відносин дослідники виявили агресію й невірність, а короткострокових - погане здоров'я та недотримання правил гігієни.
Зараз ви читаєте новину «Учені сказали, коли парам слід розлучитися». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути