Ексклюзиви
понеділок, 26 грудня 2016 10:46

Вчені розгадали таємницю успіху шампанського

Вчені розгадали таємницю успіху шампанського

Вчені з'ясували, чому саме ігристе вино або шампанське, є незмінним атрибутом свята, інформує gogetnews.

Фахівці Національного центру наукових досліджень у Франції виявили, що шампанське роблять таким успішним і улюбленим - його бульбашки.

Вони не тільки піднімають настрій людям своїм виглядом у бокалі, а й надають відчуття "свята" за рахунок винного аромату. Його нотки з елементами СО2 виділяються в процесі ферментації дріжджів. Потрапляючи на поверхню, бульбашки лопаються і насичують повітря ароматом "свята".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Виявили, який напій врятує від депресії

Наголошують, що найбільший ефект "свята" досягається під час охолодження шампанського, тому пропонують додати в напій охолоджені ягоди винограду, щоб покращити смак та аромат.

"Батьком" ігристого вина вважають монаха-бенедиктинця П'єра Періньона. Він працював економом в абатстві Овілле, розташованому у французькому регіоні Шампань. 4 серпня 1668 року отець Періньон представив своїй братії напій з бульбашками і піною. Згодом ім'я Періньон стало маркою французького шампанського преміум-класу.
Зараз ви читаєте новину «Вчені розгадали таємницю успіху шампанського». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути