вівторок, 12 липня 2016 10:35

Вчені навчилися визначати рівень IQ по фотографіям із соцмереж

Вчені навчилися визначати рівень IQ по фотографіям із соцмереж
vk.com

Вчені з Великої Британії розробили алгоритм, який може визначити рівень IQ користувачів соцмереж за їхніми фотографіями у Facebook.

В основу свого дослідження творці алгоритму поклали аналіз групи людей, які пройшли тести, які показали їх рівень інтелекту, а потім показники порівнювалися з їх фотографіями в соціальних мережах, повідомляє Обозреватель.

В оцінці програми використовувала не тільки те, що зображено на фото, але також і фізіогномічні риси обличчя, позу, одяг і наявність в кадрі інших об'єктів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Татко тролить доньку, яка робить сексапільні селфі

Крім того, в ході дослідження виявилося, що деякі ознаки оманливі. Наприклад, йдеться про окуляри на фотознімках. Разом з тим, селфі не стало показником низького рівня інтелекту, як можна було б подумати.

Також вчені з'ясували, що користувачі з високим показником IQ відповідально відносяться до вибору фотографій для соцмереж.

Нагадаємо, співробітники Каліфорнійського університету з'ясували, що мозок підлітків реагує на лайки в соціальних мережах як на шоколад або грошовий приз.

Зараз ви читаєте новину «Вчені навчилися визначати рівень IQ по фотографіям із соцмереж». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути