пʼятниця, 23 вересня 2016 14:53

"В якій ще країні діти мають 16 шкільних предметів на тиждень?" - Винничук написав листа міністру освіти

"В якій ще країні діти мають 16 шкільних предметів на тиждень?" - Винничук написав листа міністру освіти

Письменник Юрій Винничук написав сьогодні листа міністру освіти Лілії Гриневич.

"Дуже хочеться довідатися, в якій ще країні діти 5-6 класів мають 16 предметів на тиждень, вчаться до 15-ї, а то й до 16-ї години в школі і світу Божого не бачать?

У якій ще країні дітям задають стільки додому? Тоді що вони роблять у школі? Їх там не вчать?" - запитує письменник міністра у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Червону ручку заборонять, музику декомунізують - шкільна реформа

"Що це за завдання додому: накреслити в атласі шляхи Марка Поло і Колумба? Просто тупо перемалювати з підручника? При тому, що атлас халтурний і не збігається з картою. Це що – такий спосіб запам'ятовування? Щоб ціла сім'я сліпала над тим атласом у пошуках Каракорума?

А стишки Пушкіна і басні Крилова, де буквально "руським духом пахне" під час війни. Може, ще в якійсь європейській країні вивчають цих геніїв гусячого пера?

А примітивна графоманія самих педагогів, які замість того, щоб підшукати на потрібну тему вірш з класики, напихають в підручники свої ж таки римованки. Вуха в'януть від віршиків, які змушують учити дітей в дитячих садках і школах.

А пиляння лобзиком? Японські діти теж пиляють, чи вже, може. айфони розкручують?

Дуже хочеться знати.

А читачі, гадаю, додадуть і свої спостереження, які, можливо, щось змінять у цьому дрімучому царстві безглуздя.

З повагою, тато гімназиста", - пише в соціальні мережі Юрій Винничук.

>

У молодшій школі навчатися буде легше, пообіцяли в Міністерстві освіти й науки. Тепер не перевірятимуть читання на швидкість, на уроках фізкультури не буде нормативів. Кількість годин для певної теми тепер визначатиме учитель, залежно від рівня освіти дітей.

У світовому рейтингу рівня освіти ОЕСР Україна торік посіла 38-ме місце. До переліку найкращих університетів Quacquarelli Symonds увійшли шість вітчизняних - Київський університет ім. Шевченка, Харківський університет ім. Каразіна, Київський політехнічний інститут, Сумський університет, Харківський політехнічний інститут, Донецький університет. Вони посідають позиції від 421-ї й нижче.

Зараз ви читаєте новину «"В якій ще країні діти мають 16 шкільних предметів на тиждень?" - Винничук написав листа міністру освіти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути