четвер, 18 серпня 2016 21:56

В Україні готові до роботи 142 опорні школи - Гриневич

В Україні готові до роботи 142 опорні школи - Гриневич

В Україні готові до роботи 142 опорні школи.

Як повідомила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, лідерами за їх кількістю є Кіровоградська, Київська, Вінницька, Дніпропетровська та Тернопільска області.

Як зазначила міністр, опорні школи – один із пріоритетів для МОН, адже вони дозволять забезпечити кращий доступ до якісної освіти дітям з сільської місцевості.

Створення мережі опорних шкіл можливо лише за умови якісної організації підвезення дітей, що передбачає наявність шкільних автобусів та відремонтованих доріг.

"Уряд виділив 600 млн на шкільні автобуси. При цьому, для порівняння, з місцевих бюджетів на ці цілі передбачено приблизно 347,8 млн гривень. Спочатку була постанова, що передбачала фінансування закупівлі автобусів 50% на 50%, потім пішли на поступки і зробили 70% на 30%. Проте цей потенціал на місцях досі не використаний", - сказала Гриневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міносвіти планує збільшити кількість додаткових місць у дитсадках

Як повідомила міністр, у розпорядженні опорних шкіл наразі знаходиться 172 автобуси.

"Не менш важливим є синхронізувати ремонт доріг з маршрутами по підвезеню дітей до опорних шкіл. За підрахунками, потрібно відремонтувати ще 2,5 тис кілометрів доріг, якими підвозитимуть найбільшу кількість учнів", - зазначила Гриневич.

Нагадаємо, Гриневич презентувала концепцію "Нової української школи".

Зараз ви читаєте новину «В Україні готові до роботи 142 опорні школи - Гриневич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути