субота, 26 листопада 2016 20:31

В Арктиці температура підвищилась на 12 градусів

Вчені Данського метеорологічного університету заявили, що в Арктиці за останній місяць температура піднялася на 9-12 градусів. Почалося прискорене танення льодовиків.

"Фахівці спостерігали за температурними показниками в Арктиці протягом останніх кількох років. Лише за місяць температура піднялася на 9-12 градусів, що значно перевищує норму. Зараз на полюсі літо, яке триває близько 3-х тижнів.У цей проміжок часу середня температура за добу може досягати позначки -5 градусів. Вдень в деяких регіонах стовпчики піднімаються до плюсової позначки", - повідомляє "Телеграф".

Фахівці з Данського метеорологічного університету звернули увагу на те, що за місяць швидкість танення льодовиків збільшилася майже на 2%. Вчені заявили, що в деякі дні температура була на 20 градусів вище норми, чого раніше ніколи не помічалося. На думку фахівців, це викликано людським фактором.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені знайшли підземний океан

Американські вулканологи висловили занепокоєння через активність вулкана Бейкер. Тиждень тому зафіксували поштовхи, які попереджають про можливі сходи селевих потоків. Людей закликають триматися подалі від вулкана.

Зараз ви читаєте новину «В Арктиці температура підвищилась на 12 градусів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути